Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: falkenbergsbild.se

Vi söker spelledare till Stockholm

06 NOV 2017 13:14
Svensk volleyboll arrangerar sedan cirka ett år tillbaka öppna och kostnadsfria volleybollträningar i Stockholm. Vi söker nu ytterligare spelledare till vårt team.
  • Uppdaterad: 07 NOV 2017 09:35

Träningspassen hålls i hallar på Södermalm samt i Bromma. De utgör en fantastisk möjlighet för både nyfikna nybörjare och erfarna lirare att spela volleyboll utifrån egna ambitioner och när det passar det egna schemat. Samtidigt ger det oss och våra medlemsföreningar möjlighet att komma i kontakt med spelare som ännu inte har hittat ett lag.

På varje träningspass finns alltid minst en spelledare på plats. Spelledarens uppgift är i huvudsak att förbereda och genomföra träningspasset. Spelledaren ska också se till att deltagarna trivs och får ut så mycket som möjligt av träningen. Som spelledare håller du i 1-2 träningspass per vecka.

Vi söker just nu ytterligare spelledare till vårt team!
Är du intresserad av att jobba några timmar i veckan som ledare för de öppna volleybollträningarna? Hör av dig till oss med en beskrivning av dig själv och varför du tror att du skulle passa som ledare. Mejla This is a mailto link eller ring 070-690 29 99.

Läs gärna också intervjun med Lizet Karabina och Uranzaya Erdene, som berättar om glädjen och gemenskapen som följer av spelledarrollen.


”Glädjen hos spelarna är fantastisk!”

Hur skulle du beskriva ett öppet speltillfälle för någon som aldrig har varit med tidigare?
- Alla som är sugna att spela volleyboll är välkomna! Det spelar ingen roll vilken bakgrund och vilka kunskaper en spelare har. Träningen är inte prestations- och resultatinriktad utan alla spelare är där för att röra på sig på ett roligt sätt, samtidigt som får testa på en ny idrott eller utveckla gamla kunskaper och tekniker, berättar Lizet Karabina. 

Vad motiverar er till att vara spelledare? 
- Jag vill hjälpa barn och ungdomar att få upp ögonen för volleyboll och lära ut det jag själv kan. Jag känner också att jag genom volleybollträningarna bidrar till att ungdomar gör något meningsfullt. Att se glädjen hos deltagarna är fantastiskt, säger Uranzaya Erdene.
Lizet fyller på:
- Den sociala biten och gemenskapen som uppstår på träningarna är något som motiverar mig, att människor med så olika bakgrund kan förenas genom volleyboll är häftigt att se!  

Vad består utmaningen i för en spelledare, och vilka egenskaper anser du krävs för den som tar går in i rollen?
- Som spelledare måste man vara genuint intresserad och dessutom vara lösningsorienterad. Man måste våga ta plats och stå i centrum, men samtidigt se varje enskild deltagare och behandla varje person med hänsyn säger Lizet.
Uranzaya tillägger:
- Att få varje deltagare att känna att de får ut så mycket som möjligt av passet är viktigt. Nyckeln för att lyckas med det är att prata med deltagarna och fråga efter varje enskild deltagares behov. Det är en fördel att vara social och ha lätt för att prata med folk. En del deltagare är mer bekväma med att prata engelska så det är bra om man kan uttrycka sig på engelska.


Extrajobba som spelledare!
Låter Uranzaya och Lizets beskrivning av spelledarrollen intressant? Vi söker just nu en till spelledare! Är du intresserad av att jobba några timmar i veckan som ledare för de öppna volleybollträningarna? Hör av dig till oss med en beskrivning av dig själv och varför du tror att du skulle passa som ledare. Mejla This is a mailto link eller ring 070-690 29 99.

 

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info