Hoppa till sidans innehåll

Svensk volleybolls framtid samlades i Falköping

24 JUN 2016 15:51
Den gångna veckan arrangerades ett minst sagt mäktigt träningsläger i Falköping. Stora delar av svensk volleybolls framtid fanns på plats och visade upp sig från sin bästa sida.
  • Uppdaterad: 27 JUN 2016 10:14

Falköping är under ständig belägring av volleybollungdomar, och sommarmånaderna är bevisligen inget undantag. I veckan (lördag till torsdag) arrangerades ett stort talangläger i staden. Eller ja... ska man vara petig rörde det sig snarare om tre läger som pågick parallellt: 

- Uttagningsläger för U19-landslaget inför höstens Nevza.
- Utvecklingsläger där merparten av spelarna ska börja på RIG till hösten.
- Talangläger för spelare födda 1998-2003.

Totalt fanns närmare 140 volleybollhungrande ungdomar på plats under 2016 års upplaga av det populära lägret. Tillsammans levde de det bästa av lägerliv, genom att lira volleyboll och beachvolley dagarna i ända.
- Ungdomarna kommer hit från hela landet. Vi är många, både spelare och ledare, och har väldigt kul tillsammans, sa RIG-instruktören Göran Persson när volleyboll.se tog sig ett snack med honom tidigare i veckan.

Vad är det övergripande målet?
- Det finns många, men det allra viktigaste är att deltagarna ska ha roligt. I förlängningen vill vi givetvis att de utvecklas och får sug efter att spela och lära ännu mer volleyboll; att de ska ta med sig kunskapen hem och fortsätta nöta.

Utöver alla ungdomar fanns också en mäktig ledaruppsättning med ett tjugotal volleybollprofiler på plats. Här återfanns bland andra lagkaptenerna från herr- och damlandslagen, Dardan Lushtaku och Cissi Hall:
- Fantastiskt! Att ha dem med här är en enorm tillgång. De är stora inspirationskällor för ungdomarna.

Persson pratar sig varm om gemenskapen som utvecklades under veckan och tryckte på betydelsen den här typen av sammankomster för med sig:
- Vi drillar spelarna med två pass om dagen och sammanlagt fyra timmars träning. Men lägret är mer än bara volleyboll. Ungdomarna knyter kontakter och skaffar mängder med nya vänner från olika delar av landet. Tack vare sociala medier fortsätter de dessutom hålla kontakt efter att det är slut. Det är betydelsefullt av många anledningar. Superkul!

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info