Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Svensk volleyboll och Svensk studentidrott samarbetar för livslångt idrottande

14 DEC 2016 08:31
Svenska volleyboll och Sveriges Akademiska Idrottsförbund har inlett ett samarbete där man tillsammans vill förmedla PopVolley, ett nytt koncept som ska skapa möjligheter för ett livslångt idrottande.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2016 09:06

PopVolley är Svensk volleybolls nya satsning för att göra volleybollen som idrott mer lättillgänglig för alla. Tack vare förenklade regler och anpassade nivåer passar det både nybörjare och erfarna spelare.

Båda parter ser stora möjligheter i samarbetet, som ger fler studenter möjligheten att vara fysiskt aktiva, samtidigt som det stärker volleybollen på svenska universitet och högskolor.

- Vi vet att studentidrotten är bra på att sänka trösklarna för att börja träna i en ålder där många annars slutar. Koncept som PopVolley är därför ett bra sätt att få fler att delta och känna träningsglädje, oavsett tidigare erfarenheter och kunskap, säger Cecilia Olsson ansvarig för fysisk aktivitet, hälsa och studier på Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

Erik Alm, projektledare för PopVolley:
- Vi är glada över att ha landat det här samarbetet - en riktig "win win" för alla parter. Studentidrottsrörelsen är stark och blir en viktig lagkamrat i vår strävan att sprida konceptet. Studentidrottsföreningarna skapar i sin tur möjligheter för ett livslångt idrottande, samtidigt som de får intäkter på ”cupen”, säger Erik Alm, projektledare för PopVolley.

I samband med Sveriges Akademiska Idrottsförbunds studentidrottsgala och förbundsmöte, som hölls i Uppsala den 22-23 oktober, fick Svensk volleyboll möjlighet att presentera och arrangera det purfärska konceptet.
- I efterhand har vi haft kontakt med flera studentidrottsföreningar som uttryckt sitt intresse för att arrangera PopVolley. Det börjar verkligen röra på sig. Vårt mål är att sprida spelformen över hela landet - och det här var ett viktigt steg på vägen, avslutar Erik Alm.

LÄS MER
Det här är PopVolley - Svensk volleybolls nya koncept
Till PopVolleysajten

Sökbara Idrottslyft via Svensk volleyboll

Kontakt
Erik Alm
Projektledare PopVolley, Svenska Volleybollförbundet
070-690 29 99
This is a mailto link

Cecilia Västgård
Tävlingsansvarig, Sveriges Akademiska Idrottsförbund
070-330 54 81
This is a mailto link

Bild från Svensk studentidrotts förbundsmöte/studentidrottsgala, där deltagarna fick testa PopVolley.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info