Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Svenska Volleybollförbundet håller digitalt årsmöte 2020

03 APR 2020 13:39
För första gången någonsin ska Svenska Volleybollförbundets årsmöte genomföras digitalt, det har förbundsstyrelsen beslutat. Rådande samhällssituation är att beteckna som extraordinär och omöjliggör ett fysiskt möte med tillresande från hela landet.
  • Uppdaterad: 03 APR 2020 13:39

Frågan om hur Svenska Volleybollförbundets årsmöte 2020 ska genomföras aktualiserades i början av mars i samband med coronavirusets framfart.

Det stod tidigt klart att förutsättningarna för årsmötets genomförande ändrats radikalt till följd av virusutbrottet, varför Svenska Volleybollförbundets styrelse den senaste tiden sett över hur årsmötet ska kunna hållas på rättvisa och stadgeenliga premisser, utan att för den delen bryta mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer samt de av regeringen beslutade begränsningarna av sammankomster.

Utifrån de extraordinära omständigheterna har styrelsen beslutat att Svenska Volleybollförbundets årsmöte 2020 ska hållas digitalt.

Svenska Volleybollförbundet hämtar stöd för beslutet med hänvisning till Riksidrottsförbundet, som slår fast att Folkhälsomyndighetens rekommendationer (allmänna råd) är att årsmöten så långt det är möjligt skjuts upp eller genomförs digitalt.

Utifrån att Svenska Volleybollförbundets stadgar säger att årsmötet ska hållas senast före utgången av maj månad ansåg styrelsen att det inte var ett rimligt alternativ att skjuta upp årsmötet. Styrelsen såg det också som viktigt att frågan om exempelvis förbundsstyrelsens förvaltning föregående år behandlas inom rimlig tid, utifrån ett demokratiskt och ansvarsperspektiv.

Årsmötet 2020 var från början planerat att genomföras i samband med avgörandet av Ungdoms-SM i Jönköping lördagen den 16 maj. Nu blir det alltså inget fysiskt möte, men 16 maj står fortsatt fast som datumet för årsmötets genomförande.

Mer information om hur årsmötet rent formellt och praktisk ska genomföras utifrån de nya förutsättningarna kommuniceras här på volleyboll.se inom kort. De föreningar som finns med i röstlängden och som därmed har rätt att medverka med ett röstberättigat ombud kommer att behöva skicka in fullmakt innan mötet. Fullmakten ska vara undertecknad av två ledamöter i föreningens huvudstyrelse eller SDF-styrelsen. Möteshandlingar publiceras tre veckor innan mötet.

LÄS MER
Valberedningen informer inför årsmötet
Årsmötessidan på volleyboll.se

Skribent: Svensk volleyboll
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info