Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Sök medel för Idrott för äldre

05 OKT 2020 11:32
Volleybollföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) har under oktober och november 2020 möjlighet att söka verksamhetsstöd.
  • Skapad: 05 OKT 2020 11:32

Svenska Volleybollförbundet är sedan början av sommaren delaktig i satsningen Idrott för äldre.

Riksidrottsförbundet har beviljats särskilda medel under två år för att ge förutsättningar för föreningar och förbund att utveckla verksamheten så att fler äldre kan leva ett aktivt liv, och minska ensamhet hos målgruppen 65 år och äldre (65+). Föreningar som bedriver verksamhet för personer 65+ bidrar redan till dessa mål och kommer därför kunna ansöka om ett verksamhetsstöd på totalt 24 miljoner kronor.

Syftet med stödet är att ge föreningen förutsättningar att bedriva och utveckla idrottsverksamhet där äldre deltar. Stödet är en engångsföreteelse och hanteras i en enda ansökningsomgång mellan 1 oktober och 30 november 2020.

Här hittar du regelverk för stödet

Här hittar du mer information om stödet

Vilka kan söka?

Volleybollföreningar som idag bedriver, eller sedan 1 januari 2019 bedrivit, verksamhet där personer 65 år eller äldre (65+) deltagit. Föreningen ska idag ha minst fem medlemmar som är 65+ och som deltar eller har deltagit i föreningens saktiviteter under samma tidsperiod.

Hur går ansökan till?

Ansökan görs i IdrottOnline, i applikationen Idrottsmedel. Om du är inloggad i IdrottOnline på din förening (och har rätt roll i föreningen) så hittar du fliken Idrottsmedel i menyn längst upp på sidan. Klicka sedan på fliken till Idrottsmedel till vänster, välj ”Verksamhetsstöd IF Idrott för äldre“ och klicka på ”ansök”.

Utförligare beskrivning av hur ansökan går till

Hur mycket stöd kan en förening få?

Alla föreningar som lämnar fullständig ansökan och som uppfyller villkoren för stödet får ett grundstöd på 3 000 kronor. Stödet betalas ut löpande efter att ansökan har godkänts.
Riksidrottsförbundet räknar med att en del av summan på 24 miljoner kommer att bli över efter att grundstödet betalats ut. Återstående medel planeras då att fördelas till samma föreningar, baserat på de uppgifter föreningen anger i ansökan.

Om du har ytterligare frågor så går det bra att ställa dem via e-post till This is a mailto link.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info