Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Skärpta råd i regionerna Halland, Jönköping och Örebro

03 NOV 2020 17:21
Under tisdagen fattade Folkhälsomyndigheten, i samråd med smittskyddsläkare i regionerna Halland, Jönköping och Örebro, beslut om skärpta allmänna råd som införs omgående i regionerna.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2020 17:21

De skärpta allmänna råden påverkar idrotten i dessa regioner och gäller till och med den 24 november 2020, men kan förlängas.

För Svenska Volleybollförbundet och dess medlemsföreningar innebär det att:
• Alla tävlings- och seriespelsmatcher med lag från dessa regioner, förutom Elitserien, ska flyttas till efter 24 november.
• Träningsverksamhet för spelare födda 2004 eller tidigare ska i aktuella regioner ställas in fram till den 24 november. Elitserielag samt lag med spelare födda 2005 eller senare får fortsätta träna tillsammans.

Sedan tidigare är skärpta allmänna råd införda i regionerna Uppsala, Skåne, Stockholm, Västra Götaland och Östergötland. I Uppsala och Skåne gäller de skärpta allmänna råden fram till den 17 november. För övriga tre regioner är 19 november motsvarande datum. I alla fallen kan de skärpta allmänna råden komma att förlängas ytterligare.

Svenska Volleybollförbundet för dialog med Riksidrottsförbundet, följer utvecklingen och utvärderar löpande hur verksamheten påverkas. Beslut om anpassningar av verksamheten samt besked om ytterligare åtgärder kan komma med kort varsel. Uppdateringar kommuniceras via volleyboll.se.

Noterbart är att samtliga åtta regioner som berörs av skärpta allmänna råd beslutat att ha kvar begränsningen om max 50 personer i publiken. Även Region Blekinge har valt att behålla 50-gränsen. Beskeden har kommit efter att regeringen nyligen beslutat om undantag som från och med den 1 november möjliggör 300 i sittande publik.

Frågor ställs till This is a mailto link.

Skribent: Svensk volleyboll
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info