Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Så påverkas idrotten av skärpta allmänna råd i Region Uppsala

22 OKT 2020 16:06
De allmänna råden har av Folkhälsomyndigheten och det regionala smittskyddet skärpts i Region Uppsala för att minska den ökande smittspridningen av coronaviruset. Här följer information om hur det påverkar volleyboll- och beachvolleyverksamheter.
  • Uppdaterad: 22 OKT 2020 16:06

Från och med den 20 oktober fram till 3 november uppmanas alla som vistas i Uppsala län att:
• undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel och
• om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med.

Angående seriespel

Utifrån Riksidrottsförbundets (RF) dialog med Folkhälsomyndigheten, samt information som delgavs under ett av RF-SISU Uppland arrangerat möte där regional chefsläkare deltog, är Svenska Volleybollförbundets bedömning att lag i regionen kan fortsätta med seriespel.

Matcher där lag från Region Uppsala deltar kan i samråd mellan föreningarna flyttas, både i tid och plats, med hänvisning till de skärpta allmänna råden i regionen. Detta gäller oavsett var i landet matcherna spelas.

Volleybollförbundets hållning

Svenska Volleybollförbundet uppmanar samtliga medlemsföreningar i regionen att följa de råd och riktlinjer som kommit från Folkhälsomyndigheten och det regionala smittskyddet samt Riksidrottsförbundet.

Hur föreningarna rent konkret anpassar sina verksamheter är upp till dem själva att göra utifrån lokala förutsättningar. Volleybollförbundets råd och riktlinjer för inomhussäsongen 2020/21 är en bra utgångspunkt tillsammans med ovanstående källor.

Förtydligande tillägg

Svenska Volleybollförbundet har genom RF:s dialog med Folkhälsomyndigheten fått förtydligande att idrottsverksamhet som bedrivs enligt de allmänna råd som gäller i hela landet kan fortsätta som tidigare, men med följande tillägg:
• Idrotter där nära fysisk kontakt är en väsentlig del av idrotten, som exempelvis många kampsporter, bör skjuta fram tävlingar och ändra upplägg och innehåll i träning så att nära fysisk kontakt undviks till dess att nya rekommendationer kommer från Region Uppsala.
• Idrottsutövare, ledare och domare ska i möjligaste mån undvika att använda kollektivtrafik i samband med sitt idrottsutövande.
• Idrottsverksamheter ska i den mån det är möjligt genomföras utomhus.
• Idrottsutövare, ledare och domare som reser till eller från Uppsala ska överväga risken för smittspridning inför deltagande i idrottsevenemang.
• Verksamheter ska skjutas fram eller ställas in om det inte får betydande konsekvenser.

Riksidrottsförbundet uppmanar vidare förbund och föreningar att skapa goda möjligheter för föreningar, idrottsutövare, ledare och domare att göra kloka val för att minska risken för smittspridning utan att det får ekonomiska eller idrottsliga konsekvenser.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info