Hoppa till sidans innehåll

Saffet och Ismo på besök i Norsjö

02 MAR 2018 15:28
Förbundsordförande Saffet Eraybar och Riksträningscentrums verksamhetschef Ismo Peltoarvo har varit på besök i volleybollborgen Norsjö.
  • Skapad: 02 MAR 2018 15:28

- Att vara ute och träffa föreningarna och ta del av deras verksamhet är viktigt. Det här var min första resa till Norsjö, ett givande besök där vi fick till tillfälle att utbyta tankar och idéer och berätta för varandra om hur vi arbetar, säger Saffet Eraybar.

Norsjö må vara en relativt liten kommun, folkmängden ligger på strax över 4 000 invånare, men det hindrar den inte från att vara ett av landets starkaste volleybollfästen. Tack vare Norsjö VBK andas orten volleyboll och beachvolley. Året runt. Här har många av landets elitspelare fostrats. Och så kommer det sannolikt fortsätta.

- Norsjö Volley är ett starkt namn i bygden och de är bra på att få ungdomarna att spela volleyboll. En stor del av framgången är också att de sköter om spelarna på ett bra sätt, både på och utanför planen. De tittar på hela människan och jobbar aktivt med att ingjuta sina grundvärderingar, som ska efterlevas av alla medlemmar.  Dessutom är träningen gedigen och ledarna engagerade. Det är en genuin förening med helhetsperspektiv. Allt är genomtänkt, hyllar Ismo Peltoarvo.

Föreningen har de senaste åren skördat stora framgångar i både senior- och ungdomssammanhang. Under 2017 samlade NVBK ihop till sammanlagt fyra pallplatser, ett guld och tre silver, på Ungdoms-SM och Junior-SM. Och så sent som i januari 2018 spelades UGP-titeln hem på pojksidan.

- När man kommer hit och får uppleva deras verksamhet på plats inser man hur fantastisk den är. Klubben är jättestark på orten och de har en klar idé för sig. De jobbar målmedvetet med rekrytering och spelarutveckling, fortsätter Saffet.

Dagen inleddes med en tripp till Sporthallen där föreningen arrangerar volleybollträningar för grundskoleelever i årskurs 5-7. Färden fortsatte till klubbens kansli. Delegationen och föreningen, med ordförande Ann Bergqvist och utvecklingsansvarig Tomas Bergqvist i spetsen, presenterade och utbytte mål och visioner. Efter gemensam middag avslutades sedan dagen med en ny resa till Sporthallen där både flick-, pojk- och seniorlag gjorde sig redo för träningar. Här diskuterades volleybollens nutid och framtid i både Norsjö och Norrland som helhet.

- De kom med bra inspel och idéer som vi tar med oss vidare i arbetet. Vi hittade en samsyn i vilka utmaningar vi står inför och kunde även glatt konstatera att volleyboll som idrott är på frammarsch i Norrland. Vi ser ljust på framtiden, avslutar Ismo Peltoarvo.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info