Hoppa till sidans innehåll
Foto: falkenbergsbild.se / Jakob Birgersson. Montage: Joakim Bengtsson.

Release: Volleybollwebben gör utbildningsportalen komplett

18 SEP 2018 14:31
Svensk volleybolls utbildningsportal fortsätter utvecklas. I dag kan vi presentera volleybollwebben och dess digitala övnings- och kunskapsbank!
  • Uppdaterad: 18 SEP 2018 14:31

- Det känns kul att vi kan erbjuda våra tränare och utövare det här verktyget. Tajmingen är perfekt nu när volleybollsäsongen är på väg att tuffa igång på allvar. Vi hoppas att de ska ha stor användning för volleybollwebben i sin träning, säger Jeanette Jonsson, projektledare och utbildningsansvarig på Svenska Volleybollförbundet.

Publiceringen av volleybollwebben innebär att Utbildningsportalen nu är komplett. Här trängs nu totalt fyra produktwebbar: kidsvolleywebben, fyrmannawebben, beachvolleywebben och volleybollwebben. Webbarna erbjuder färdiga träningsprogram och övningar i text, bild och film. Samtidigt har användarna möjlighet att skapa eget material med hjälp av det kraftfulla och användarvänliga verktyget. Här hittar man också teorimaterial och information om regler och nivåer samt kursmaterial och andra dokument som kopplas till Svensk volleybolls tränarutbildningar.

Det bästa av allt? Det hela finns tillgängligt via mobil och surfplatta och är därför enkelt att använda som redskap inför och under träningar.

- Fantastiskt att Utbildningsportalen växer och nu innefattar alla våra spelformer. Vi hoppas att detta blir ett användbart verktyg för rörelsens ledare och aktiva. Poängen är att man ska kunna göra det här till sin egen kunskapsbank. Användaren kan plocka smått och gott från det befintliga materialet eller skapa helt nya övningar och sedan dela det med andra användare. Det går att individualisera hur mycket man vill, både för eget och klubbens bruk, säger Ismo Peltoarvo, förbundschef Riksträningscentrum.

Kvalitetssäkrat och levande

Verktyget är utvecklat av Svensk volleybolls Riksträningscentrum i samspel med SISU Idrottsböcker, förlaget i idrottens utbildningsorganisation, SISU Idrottsutbildarna. En arbetsgrupp bestående av utbildningsansvarige Jeanette Jonsson, RTC- och kanslipersonal har sedan fyllt portalen med innehåll.

Utvecklingsarbetet har pågått sedan hösten 2017. Strax innan jul bar det frukt när Kidsvolley- och Fyrmannamaterialet blev först ut att publiceras. Vidare såg beachvolleywebben dagens ljus i juni. Och nu ligger alltså även volleybollwebben publikt.

Utvecklingsarbetet fortskrider.
- Utbildningsportalen är en levande plattform som vi kommer uppdatera löpande med nya övningar, träningspass och annat material. Det är enkelt att bygga ut och avancera utifrån hur användarna utnyttjar materialet, säger Jeanette Jonsson.

Köp registreringskod

Vill du få tillgång till volleybollwebben eller någon annan av produktwebbarna på Utbildningsportalen? Köp en registreringskod via SISU Idrottsböcker! Koden ger dig tillgång till den specifika produktwebb du valt och möjlighet att utnyttja alla verktyg däri.

Svensk volleybolls medlemsföreningar kan under 2018 söka idrottslyftsmedel för registreringskoder som inhandlas till föreningens tränare och ledare. Läs mer här!

Registreringskoder till Utbildningsportalens produktwebbar ingår också i Svensk volleybolls tränarkurser. Det betyder att den som läser en tränarkurs i exempelvis  Kidsvolley per automatik får tillgång till Utbildningsportalens kidsvolleywebb.

Klicka in på vollebollywebben eller Utbildingsportalen, upptäck vad tjänsten har att erbjuda och beställ hem en registreringskod!

LÄS MER
Om produktionen
Steg för steg: Köp och registrera
Till volleybollwebben
Till beachvolleywebben
Till kidsvolleywebben
Till fyrmannawebben

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info