Hoppa till sidans innehåll
Foto: Montage: Joakim Bengtsson.

Release: Ny utbildningsportal för tränare, ledare och spelare

15 DEC 2017 13:00
Volleyboll-Sverige, se hit! Vi kan i dag stolt presentera Utbildningsportalen - Svensk volleybolls nya digitala övnings- och kunskapsbank.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2017 13:47

Utbildningsportalen erbjuder färdiga övningar och träningsprogram i text, bild och film. Samtidigt har användarna möjlighet att skapa eget material med hjälp av det kraftfulla och användarvänliga verktyget. Det bästa av allt? Verktyget finns tillgängligt via mobil och surfplatta och därför enkelt att använda som redskap under träningar.

- Jättekul att vi är online. Vi hoppas att tränare, ledare, idrottslärare och spelare ska ha stor nytta av Utbildningsportalen när de planerar och genomför träningar, säger Ismo Peltoarvo, verksamhetsledare på Riksträningscentrum.

Utbildningsportalen ger nyfikna tränare, idrottslärare och spelare möjlighet att utveckla sina tekniska och taktiska kunskaper.

- Poängen är att man ska kunna göra det här till sin egen kunskapsbank. Användaren kan plocka smått och gott från det befintliga materialet och dessutom skapa helt nya övningar med hjälp av verktyget. Det går att individualisera hur mycket man vill, både för eget och klubbens bruk, fortsätter Peltoarvo.

Stor potential

Utbildningsportalen ersätter XPS Volleyboll som Svensk volleybolls officiella kunskaps- och utbildningsverktyg. Verktyget är utvecklat av Riksträningscentrum i samspel med SISU Idrottsböcker, förlaget i idrottens utbildningsorganisation, SISU Idrottsutbildarna. Tillsammans med en arbetsgrupp bestående av utbildningsansvarige Jeanette Jonsson, kanslipersonal och ett par medlemsföreningar har parterna utformat portalen och fyllt den med innehåll.

- Det här är ett modernt och fräscht verktyg som är enkelt att använda. Tanken är att tränare, ledare och spelare ska kunna ta till sig kunskap på ett lättare och roligare sätt, säger Jeanette Jonsson, som agerar projektledare för Svensk volleybolls räkning i arbetet med Utbildningsportalen.

SISU Idrottsböcker besitter ovärderlig erfarenhet och kompetens som Svensk volleyboll får möjlighet att dra nytta av genom samarbetet.

- Utbildningsportalen är snyggt paketerad med inspirerande filmer, genomtänkt bildmanér och ett tilltalande formspråk som lockar till lärande. Den innehåller många bra övningar och förslag på träningspass för både tränare, idrottslärare och spelare. En annan häftig aspekt är att vi på SISU Idrottsböcker producerar och utvecklar moduler som kommer komma Utbildningsportalens användare till glädje. Det kan exempelvis röra ledarskap, motorisk träning, kost med mera, säger Ninni Hedström, projektledare för SISU Idrottsböcker.

Förädlar kontinuerligt

Utbildningsportalen består av en övergripande startsida som presenterar och paketerar innehållet. Därunder sorterar fyra så kallade produktwebbar: Kidsvolley, Fyrmanna, Volleyboll och Beachvolley. Det är i produktwebbarna som övningarna, träningsprogrammen och ritverktyget återfinns. Här hittar man också teorimaterial och information om regler och nivåer. Dessutom utgör var och en av webbarna plattformar för kursmaterial och andra dokument som kopplas till Svensk volleybolls tränarutbildningar.

Utvecklingsarbetet har pågått sedan hösten 2017. Och nu börjar det alltså bära frukt. I ett första skede publiceras Kidsvolley- och Fyrmannamaterialet. Arbetet med volleyboll- och beachvolleywebbarna pågår för fullt och är preliminärt klart under 2018.

- Utbildningsportalen är ett levande material som vi både kan och kommer uppdatera löpande med nya övningar, träningspass och annat nyttigt material. Det är enkelt att bygga ut och avancera. Den närmaste tiden kommer vi fokusera på att färdigställa volleyboll- och beachvolleymaterialet, avslutar Jeanette Jonsson.

Registrera dig i dag

Vill du få tillgång till en produktwebb på Utbildningsportalen? Köp en licens/registreringskod redan i dag! Licensen ger dig tillgång till produktwebben och möjlighet att utnyttja alla verktyg däri.

Från och med slutet av januari 2018 kommer Svensk volleybolls medlemsföreningar ha möjlighet att söka idrottslyftsmedel för licenser/registreringskoder som inhandlas till föreningens tränare och ledare. Vill ni köpa licenser redan nu? Spara kvittot och bifoga det i er ansökan. Håll utkik på volleyboll.se den närmaste veckan för mer information.

Licenser till Utbildningsportalens produktwebbar ingår också i Svensk volleybolls tränarkurser. Det betyder att du som läser en tränarkurs i exempelvis Kidsvolley per automatik får tillgång till Kidsvolleyns produktwebb på Utbildningsportalen.

Klicka in på www.volleyboll.se/utbildningsportalen, upptäck vad tjänsten har att erbjuda och beställ hem registreringskoder och inloggningsuppgifter.

Välkommen till Utbildningsportalen!

LÄS MER
Om produktionen
Steg för steg: Så registrerar du dig


 SISU Idrottsböcker  jobbar löpande med att finjustera och rätta till eventuella buggar. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få i arbetet. Var god kontakta This is a mailto link om du stöter på eventuella fel.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info