Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: falkenbergsbild.se. Montage: Joakim Bengtsson.

Release: Ny beachvolleywebb ska inspirera och utveckla

04 JUN 2018 11:34
Svensk volleybolls utbildningsportal fortsätter utvecklas. Idag kan vi stolt presentera beachvolleywebben och dess digitala övnings- och kunskapsbank.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2018 12:55

- Det känns roligt att beachvolleywebben är på plats, ett material och verktyg som vi hoppas både ska inspirera och underlätta för tränare, säger projektledare Jeanette Jonsson.

Utbildningsportalens totalt fyra produktwebbar erbjuder färdiga övningar och träningsprogram i text, bild och film. Samtidigt har användarna möjlighet att skapa eget material med hjälp av det kraftfulla och användarvänliga verktyget. Det bästa av allt? Det hela finns tillgängligt via mobil och surfplatta och är därför enkelt att använda som redskap inför och under träningar.

Utbildningsportalen ger nyfikna tränare, idrottslärare och spelare möjlighet att utveckla sina tekniska och taktiska kunskaper.

- Fantastiskt att Utbildningsportalen växer och snart innefattar alla våra spelformer. Vi hoppas att detta blir ett användbart verktyg för rörelsens ledare och aktiva. Poängen är att man ska kunna göra det här till sin egen kunskapsbank. Användaren kan plocka smått och gott från det befintliga materialet, skapa helt nya övningar med hjälp av verktyget och sedan dela det med andra användare. Det går att individualisera hur mycket man vill, både för eget och klubbens bruk, säger Ismo Peltoarvo, förbundschef Riksträningscentrum.

Kvalitetssäkrat och levande

Verktyget är utvecklat av Svensk volleybolls Riksträningscentrum i samspel med SISU Idrottsböcker, förlaget i idrottens utbildningsorganisation, SISU Idrottsutbildarna. En arbetsgrupp bestående av utbildningsansvarige Jeanette Jonsson, RTC- och kanslipersonal har sedan fyllt portalen med innehåll.
- Vi vill också rikta ett stort tack till Johan Rininsland för den fina redigeringen av det filmade materialet på beachvolleywebben, säger Jeanette Jonsson.

Utbildningsportalen består av en övergripande startsida som presenterar och paketerar innehållet. Därunder sorterar fyra så kallade produktwebbar: Kidsvolley, Fyrmanna, Volleyboll och Beachvolley. Det är i produktwebbarna som övningarna, träningsprogrammen och ritverktyget återfinns. Här hittar man också teorimaterial och information om regler och nivåer. Dessutom utgör var och en av webbarna plattformar för kursmaterial och andra dokument som kopplas till Svensk volleybolls tränarutbildningar.

Utvecklingsarbetet har pågått sedan hösten 2017. Strax innan jul bar det frukt när Kidsvolley- och Fyrmannamaterialet publicerades i ett första skede. Och nu är det alltså beachvolleywebbens tur att se dagens ljus. Arbetet med volleybollwebben pågår för fullt och är preliminärt klart under 2018.

- Utbildningsportalen är ett levande material som vi kommer uppdatera löpande med nya övningar, träningspass och annat nyttigt material. Det är enkelt att bygga ut och avancera. Den närmaste tiden kommer vi fokusera på att färdigställa volleybollmaterialet, säger Jeanette Jonsson.

Köp registreringskod

Vill du få tillgång till beachvolleywebben eller någon annan av produktwebbarna på Utbildningsportalen? Köp en registreringskod redan i dag! Koden ger dig tillgång till den specifika produktwebb du valt och möjlighet att utnyttja alla verktyg däri.

Sedan januari 2018 kan Svensk volleybolls medlemsföreningar söka idrottslyftsmedel för registreringskoder som inhandlas till föreningens tränare och ledare. Läs mer här!

Registreringskoder till Utbildningsportalens produktwebbar ingår också i Svensk volleybolls tränarkurser. Det betyder att du som läser en tränarkurs i exempelvis beachvolley per automatik får tillgång till beachvolleyns produktwebb på Utbildningsportalen.

Klicka in på beachvolleywebben eller Utbildingsportalen, upptäck vad tjänsten har att erbjuda och beställ hem registreringskoder!

LÄS MER
Om produktionen
Steg för steg: Köp och registrera
Till beachvolleywebben
Till kidsvolleywebben
Till fyrmannawebben


SISU Idrottsböcker  jobbar löpande med att finjustera och rätta till eventuella buggar. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få i arbetet. Var god kontakta This is a mailto link om du stöter på eventuella fel.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info