Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Regeringsförslag om krisstöd och undantag från 50-förbud

21 AUG 2020 14:01
Regeringen har presenterat sitt förslag till ett förlängt stöd till idrottsrörelsen på en miljard kronor för resten av 2020. Samtidigt meddelades att förslag till undantag av ordningslagen för idrott och kultur skickas på snabbremiss.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2020 14:07

Inrikesminister Mikael Damberg (S) och idrottsminister Amanda Lind (MP) presenterade regeringens förslag om ekonomiskt stöd, som regeringen vill få stöd för av samarbetspartierna.

– Det är glädjande och oerhört viktigt för idrottsrörelsen att regeringen idag presenterar ett förslag till förlängt ekonomiskt stöd som kommer hjälpa idrottsföreningar att fortsatt klara av att bedriva sin verksamhet. Vi hoppas nu på bred politisk enighet kring detta, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Många specialidrottsförbund och idrottsföreningar har haft det mycket tufft under coronakrisen med inställda evenemang, anpassad verksamhet och stora ekonomiska och idrottsliga konsekvenser. Riksidrottsförbundet har haft en löpande dialog med regeringen, Folkhälsomyndigheten och Polisen kring förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 50 personer.

Nu har regeringen kommit fram till förslag om översyn av förbudet för idrott och kultur.

– Det är bra att regeringen hörsammat den samlade idrottsrörelsens önskan om att få ta in viss publik på evenemang. Att man nu skickar ett förslag på remiss kring undantag av ordningslagen är bra och behöver ske med största möjliga skyndsamhet. Detta öppnar för möjligheten att ta in viss publik från den 1 oktober, säger Björn Eriksson.

RF kommer att svara på remissen för idrottsrörelsens räkning och poängtera att det är viktigt att regeringen inte avgränsar till enbart sittande publik utan dessutom tar hänsyn till idrottsrörelsens bredd av evenemang. Till exempel löplopp och orienteringstävlingar som inte har en avgränsad arena.

– Riksidrottsförbundet har nu påbörjat ett analysarbete kring effekterna av coronapandemin på längre sikt än enbart kvartalsvis. Det är viktigt att vi nu rustar för en fortsatt stark idrottsrörelse för ett starkare Sverige och vi ser fram emot diskussioner om detta och om anslagsnivåer inför år 2021.

Skribent: Svensk volleyboll
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info