Hoppa till sidans innehåll

Premiär för snowvolley på svensk mark när Snowvolley-SM spelas i Östersund!

20 FEB 2019 13:31
Under mars har volleybollrörelsen premiär av en ny gren att se fram emot när Snowvolley-SM spelas för första gången. Dam- och herrlag gör upp om att få kalla sig för de allra första svenska mästarna i snowvolley under SM i Östersund den 9 mars!
  • Skapad: 20 FEB 2019 13:31

Snowvolley har på några år utvecklats från en liten avknoppning av beachvolley till en officiell gren antagen av både Europeiska Volleybollförbundet (CEV) och Internationella Volleybollförbundet (FIVB). Nu tar vi snowvolleyn även till svensk mark där Östersund agerar värdstad för de allra första SM-tävlingarna.

När mästerskapet går av stapeln i mars kommer vi att få se tre spelare i vardera lag plus en avbytare som gör upp på en plan av, ni gissade rätt, snö. Planen är lika stor som i beachvolley men här spelas matcherna i bäst av tre set där det är först till 15 poäng i varje set som gäller. Fullständiga regler för snowvolley hittar ni här.

Anmälan till premiären av Snowvolley-SM gick ut till aktiva spelare inom beach- och volleyboll under vintern. Det står nu klart vilka lag som gör upp om den allra första SM-titeln och vi kan konstatera att Östersund gästas av en hel del namnkunniga spelare.

DAMER

Talar Kirkor, Elisa Niderhaus, Nina Grawender

Kristina Thurin, Susanna Thurin, Hanna Hellvig

Emmy Sjöström, Johanna Wikberg, Felicia Granberg

Emelie Hjelte, Emma Sehlstedt, Alice Arnberg

HERRAR

Simon Bager, Joel Larsson, Karl Larsson, Eivind Stenström

Joakim Svedberg, Björn Berg, Philip Franzon

Erik Liljestrand, Mikael Sernheim, Elias Bergström

Bismilalh Zahedi, Wasil Karimi, Sharif Jafari, Yasir Sultan

- Det känns superroligt att introducera snowvolleyn till den svenska publiken och även att SM-mästerskapet i Östersund gästas av så pass starka namn. Det ska bli väldigt spännande att se vilka som blir Sveriges första snowvolley-mästare, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef.

Mästerskapet kommer att äga rum i Östersund samtidigt som skidskytte-VM. Snowvolley-SM kommer att spelas på Storsjöisen vid Badhusparken och det är fri entré för samtliga besökare.

Spelschema presenteras framöver och vill ni läsa mer om snowvolley gör ni det här.

Foto: Robert Boman. 

Skribent: Johanna Alba
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info