Hoppa till sidans innehåll

Persson mot tränaräventyr i Japan

08 JUN 2016 14:58
Göran Persson är klar som assisterande tränare i japanska mästarklubben Toyoda Gosei Trefuerza. Därmed tackar han för sig efter 14 år på Riksidrottsgymnasiet i Falköping.
  • Skapad: 08 JUN 2016 14:58

Toyoda Gosei Trefuerza tycks ha blivit ett riktigt svensknäste. Sedan tre år tillbaka återfinns Anders Kristiansson som smått gudaförklarad huvudtränare för klubbens herrlag. Nu står också klart att RIG:s Göran Persson ansluter som assisterande coach. Kontraktet löper över ett år och innebär att han tar över efter Per-Erik Dahlqvist som i sin tur kliver in som assisterande tränare i tyska Rote Raben.

Persson ser fram emot ett nytt kapitel i tränarkarriären:
- Fantastiskt kul! Anders (Kristiansson) ringde och frågade om jag var intresserad, och ett sådant erbjudande går inte att tacka nej till. Just nu känns det faktiskt ganska konstigt. Ärligt talat har jag nog inte riktigt hunnit greppa det än.

Lämnar RIG - efter 14 år

Persson lämnar därmed sin tjänst som instruktör vid RIG i Falköping, en post han innehaft i 14 år.
- Efter så lång tid känns det lite märkligt att lämna. Jag har lärt mig otroligt mycket under den här tiden och haft äran att jobba med fantastiska människor. Att se eleverna utvecklas, både som spelare och individer, har nog varit det häftigaste. Jag vill rikta ett stort tack till alla jag fått jobba med, både kollegor och elever. Det har varit härliga 14 år.

Väl i Japan ansluter Göran till en nybliven mästarklubb. Inom loppet av tre år har stjärntränaren Anders Kristiansson tagit laget från botten till den absoluta toppen. Så sent som för ett par månader sedan ledde han laget hela vägen till guldet i V.Premier League.

Persson, som ska jobba med lagets fys och scouting, är nyss hemkommen från ett första besök hos klubben.

- Jag hann bekanta mig lite med allt - fick hälsa på klubbledningen, spelarna och de andra tränarna. Det är en helt annan kultur både på och utanför volleybollplanen. Jag är full av intryck - det här blir häftigt!

Fostrat landslagsspelare

Verksamhetsledare Ismo Peltoarvo öser beröm över sin kollega och konstaterar att han kommer lämna ett tomrum efter sig:
- Han är den som varit längst på RIG av oss som finns här nu, så det blir givetvis ett kännbart avbräck. Göran blir svår att ersätta med tanke på hans kunskaper om verksamheten. Dessutom har han haft stora framgångar rent sportsligt, där han varit med och tagit upp många till landslaget. Vi önskar honom stort lycka till med det nya uppdraget.

Sedan tidigare står också klart att Aldis Jaundzeikars lämnar RIG för att bli chefstränare för den åländska klubben Jomala. Under förra veckan gick volleyboll.se därför ut med en platsannons. Peltoarvo ger oss en uppdatering om hur rekryteringen går:
- Vi är mitt uppe i urvalsprocessen och har kommit långt i arbetet med att hitta ersättare. Det ser intressant ut.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info