Hoppa till sidans innehåll

Peltoarvo får övergripande ansvar för landslagsverksamheten

11 JAN 2017 10:46
Ismo Peltoarvo och Riksträningscentrum i Falköping får övergripande ansvar för Svensk volleybolls landslagsverksamhet. Peltoarvo slutar därmed som förbundskapten för det svenska damlandslaget i volleyboll. Ny förbundskapten presenteras i eftermiddag.
  • Uppdaterad: 06 JUL 2017 09:13

Sedan årsskiftet sorterar all landslagsverksamhet under Riksträningscentrum i Falköping. Den nya organisationen innebär att Ismo Peltoarvo slutar som förbundskapten för det svenska damlandslaget i volleyboll. Istället utökas hans uppdrag som verksamhetsledare för RTC till att nu också omfatta det övergripande ansvaret för samtliga landslag.
- Visst känns det lite tråkigt att lämna jobbet som förbundskapten, det ska jag villigt erkänna. Samtidigt är det med stor inspiration jag tar mig an utmaningen att ansvara för landslagsverksamheten tillsammans med mina kollegor på Riksträningscentrum. Otroligt spännande och utvecklande, säger Ismo Peltoarvo.

Generalsekreterare Bengt Wicksell:
- I många år har ansvaret för landslagsverksamheten varit fördelat mellan kansliet i Stockholm och Riksträningscentrum (RTC) i Falköping. Nu får RTC ett helhetsansvar för spelarutvecklingen gällande elit och landslag inom Svensk volleyboll. Vi kan därmed optimera våra resurser på ett bättre sätt och jag är övertygad om att Ismo Peltoarvo är rätt person att leda verksamheten.

Verksamheten vid Riksträningscentrum omfattar sedan tidigare Sveriges största Riksidrottsgymnasium och Svensk volleybolls elit- och lägerverksamhet. Här finns, utöver verksamhetsledare Ismo Peltoarvo, sammanlagt fem instruktörer som ansvarar för junior- och ungdomslandslagen samt de många lag som RIG ställer upp med i seriesammanhang. Till raden av verksamhetsområden läggs alltså nu även ansvaret för landslagsverksamheten.

- Från och med nu finns förbundets internationella verksamhet samlad på en och samma plats, det ger mig möjligheten att bygga team runt våra landslag och det tillåter oss att jobba effektivare. På RIG och i våra landslag finns massvis med erfarenhet och kunskap i form av personal som jobbar efter gemensam metod, mål och strategi: att utveckla och utbilda våra spelare på bästa sätt i hopp om att de ska nå sin fulla potential och få möjligheten till långa och framgångsrika karriärer inom vår fantastiska idrott. Vi kan känna oss trygga i att vi har en stark besättning på våra tränarposter, fortsätter Peltoarvo.

I och med sin nya roll slutar alltså Ismo Peltarvo som förbundskapten för damlandslaget. Och den som nyfiket undrar vem som kliver in i hans ställe behöver inte vänta länge. Det avslöjas nämligen redan i eftermiddag. Håll utkik på www.volleyboll.se och Svensk volleybolls officiella Facebooksida.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info