Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ny RIG-instruktör till hösten

19 JUN 2019 16:39
Idag kan vi presentera ett nytt tillskott till RIG-staben i Falköping. Kathryn Chen är nämligen ny i rollen som instruktör på Riksidrottsgymnasiet.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2019 16:39

Förra veckan började sommarlovet för eleverna på RIG i Falköping och när de kommer tillbaka till skolan i höst gör de det till en ny instruktör. Kathryn Chen är namnet på RIG’s senaste tillskott när Whitney Turner har tackat för sig som instruktör. Chen kommer senast från rollen som spelare i Linköpings elitlag och som assisterande tränare för Linköpings B-damer, hon har en lång meritlista som både spelare och tränare.

Chen spelade klubbvolleyboll i hemlandet Australien och har även representerat Australiens landslag på både ungdom- och seniornivå. Efter skolgången i Greater Melbourne Volleyball Academy har hon även tränat i Sydkorea, Japan samt deltagit i talangprogramet Centre of Excellence program hos Australian Institute of Sport. Hon har dessutom en Bachelor of Exercise Science and Clinical Rehabilitation från Victoria University.

Som tränare har hon, utöver uppdraget hos Linköping, erfarenhet från olika klubbuppdrag i Australien. Ismo Peltoarvo, internationell förbundschef och RIG-ansvarig, är nöjd med nyrekryteringen.

- Chen har erfarenhet både som spelare och tränare. Dessutom har hon gått på Australiens motsvarighet till RIG vilket kommer säkert bidra till såväl den organisatoriska som den sportsliga utvecklingen på vårt RIG.

Kathryn Chen är på plats på RIG när skolan startar åter i höst.

Skribent: Johanna Alba
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info