Hoppa till sidans innehåll
Foto: falkenbergsbild.se

Ny organisation stärker Riksträningscentrums ställning

17 NOV 2017 10:34
Den 1 januari 2018 träder en organisationsförändring i kraft. Svenska Volleybollförbundet kommer bestå av två arbetsplatser med var sin chef som svarar under förbundsstyrelsen.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2017 10:38

Den 24 oktober beslutade förbundsstyrelsen om en förändring av personalorganisationen. Beslutet innebär att de två arbetsplatserna, en i Stockholm och en i Falköping, har var sin verksamhetsledare som båda rapporterar till förbundsstyrelsen.

I Stockholm arbetar man bland annat med nationella tävlingar, kommunikation och föreningsutveckling. I Falköping finns Riksträningscentrum (RTC) som ansvarar för Riksidrottsgymnasiet, landslagsverksamheten och spelarutvecklingen med mera. Nyheten i beslutet hittar vi som sagt i att de båda arbetsplatserna får var sin chef som svarar direkt under förbundsstyrelsen.

I nuvarande organisation är RTC:s verksamhetsledare underställd generalsekreteraren på kansliet i Stockholm. Den nya organisationen stärker Riksträningscentrums självstyre och ställning som autonom arbetsplats.

De båda arbetsplatserna är fortsatt starkt sammankopplade och samspelar i otaliga frågor och projekt. Beslutet träder i kraft den 1 januari 2018.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info