Hoppa till sidans innehåll

Nyanlända ledare utbildas tillsammans med Rädda Barnen

10 APR 2017 09:40
Via projektet ”Ung på väg” har Svensk volleyboll startat ett samarbete med Rädda Barnen för att utbilda fler ledare. Målet är att nyanlända och ensamkommande unga ska skolas till att bli ledare i idrottsföreningar.
  • Uppdaterad: 06 JUL 2017 09:13

Ung på Väg är ett samarbete mellan Rädda Barnen, Stockholmsidrotten och Stockholms Stad. Projektet tar sikte på att hitta den bästa vägen till inkludering och etablering med hjälp av idrottsrörelsen. 

Lizet Karabina och Uranzaya Erdene är två volleyboll-ledare som medverkar i projektet. Uranzaya Erdene är aktiv i Suld VBK och utvecklar sitt ledarskap via Svensk volleybolls öppna speltillfällen i Bromma på måndagar. Lizet kom till Sverige för 1,5 år sedan och har via Solna VBK lärt sig väldigt bra svenska och fått många vänner för livet. Idag studerar hon på Bosöns Folkhögskola och även hon utvecklar sitt ledarskap via Svensk volleybolls speltillfällen i Bromma på måndagar. - Lizet och Uranzaya är två driftiga, engagerade och modiga tjejer som vi är väldigt glada över att ha inom vår verksamhet, säger Hanna Wigertz Andersson distrikt-och föreningsutvecklare på Svensk volleyboll.

Uppstartsträff
På uppstartsträffen samlades de första deltagarna i projektet hos Rädda Barnen i Sundbyberg. Mentorer och adepter fanns på plats för att lära mer om varandra och om projektet.Lizet var en av deltagarna som med sin berättelse om vad idrotten har betytt för henne inspirerade och motiverade de övriga på plats. Deltagarna utbytte erfarenheter, lärde sig mer om Rädda Barnen och om hur projektet kommer att fortlöpa. Gruppen som samlades i tisdags var den första i projektet – och fler ska det blir enligt Projektledare Stina Walheim. Här får deltagarna verktygen för att  känna sig trygga i sin roll som ledare.

Om ”Ung på väg”
Syftet med projektet är att vi vill skapa en metod som kan spridas till kommuner och idrottsföreningar som vill få stöd i att inkludera nyanlända och ensamkommande som ledare i sin verksamhet. Målen med projektet är att den som deltar ska känna sig inkluderad och etablerad i samhället med hjälp av att det ansvar som följer av bli unga ledare i idrottsföreningar. Vi riktar oss till ungdomar under 18 år med ett intresse för idrott och att leda barn och unga. Aktiviteter som ingår i projektet är bland annat ledarskapsutbildning, ledaruppdrag, CV-workshop, studiebesök, funktionärsuppdrag och inspirationsföreläsningar. - Det är viktigt för oss att visa samhällsengagemang och att kunna erbjuda de som vill vara ledare inom volleybollen en bra möjlighet till det, säger Hanna Wigertz Andersson.

Vill din förening ha nya ledare och vara med i projektet? Hör då av er till Stina Walheim, projektledare Rädda Barnen.
Telefon: 08-698 9210
Mail: This is a mailto link
Besöksadress: Landsvägen 39, Sundbyberg

Skribent: Hanna Wigertz Andersson
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info