Hoppa till sidans innehåll

Mattias är Årets ledare

17 JUL 2016 15:11
Instruktör, entreprenör och beachvolleyambassadör.
Mattias Magnusson hjälper idrotten att växa genom sitt brinnande engagemang för både proffs och nybörjare. Därför tilldelas han nu utmärkelsen Årets ledare inom Svensk volleyboll.
  • Uppdaterad: 17 JUL 2016 15:25

Under söndagen, i samband med finaldagen av SBT Göteborg, avslöjades att Mattias Magnusson utsetts till Årets ledare inom Svensk volleyboll. Inför damfinalen mottog han utmärkelsen på Center courten. Hela 30 nomineringar gällande Mattias inkom till förbundsstyrelsen.
- Jag känner mig såklart både glad och stolt. Det här är ett bevis på att jag är uppskattad - ett erkännande. Kul att så många nominerade mig, sa Magnusson när volleyboll.se nådde honom med nyheten tidigare under veckan.

När han fick motiveringen uppläst för sig lät reaktionen inte vänta på sig:
- Det är så att jag blir alldeles svettig. Jag vet inte hur jag ska tackla det. Otroligt kul att höra såklart.

Drabbades av beachvolleysjuka

Mattias fastnade för beachvolley i 18-årsåldern efter att ha testat på mängder av andra sporter. Simning, basket, fotboll, pingis - inget gick upp mot att känna sanden mellan tårna och den värmande solen mot huden.
- Jag brukar förvarna nybörjarna, som testar för första gången, att de kan drabbas av en beachvolleysjuka - precis som den jag fick. Den går inte att göra sig av med, och den gör sig påmind hela tiden. Man kan exempelvis inte åka på semester utan att säkerställa att det finns en eller ett par beachvolleyplaner nära till hands. Många hamnar i det där härliga träsket.

Efter en lång och framgångsrik spelarkarriär, med bland annat flera SM-guld, övergick Mattias till rollen som tränare och instruktör. Dessutom har han gjort sig känd som entreprenör. År 2006 startade han The Beach i Södertälje tillsammans med David Cabrera. Beachhallen, med dess unika koncept och härliga atmosfär, har sedan dess utvecklats till en högst framgångsrik verksamhet dit såväl fullblodsproffs som nybörjare söker sig. Och Mattias tränar dem alla - ung som gammal, grundkursare som elitsatsande landslagsspelare.

- Beachvolley är en fantastiskt idrott och jag ville förpacka den på rätt sätt och göra den tillgänglig för alla, året om. Därför startade vi The Beach. Jag är lyckligt lottad som kan leva på att jobba med min hobby - med det jag älskar. Det ligger en stolthet i att kunna förmedla beachvolleysporten till människor, oavsett om de är 15 eller 45 när de börjar spela, säger Mattias och fortsätter:
- Att träna elitspelare och nybörjare är två helt olika saker, och det är däri charmen ligger. Att se glädjen hos nybörjaren när den lyckas med ett visst slag för första gången är fantastiskt. Det är som att de har vunnit SM-guld. Det som lockar mig att träna elitspelarna är istället strävan efter att slipa på små, små detaljer och att nå toppkvalitet. Ytterligheterna är härliga. Dessutom är det berikande och hjälper mig som tränare att utvecklas. Fel som proffs och grundkursare begår är många gånger desamma, så jag kan ta med mig saker från den ena träning till den andra.

”Älskar mitt jobb”

Mattias har varit tränare i över 10 år vid det här laget. Dag ut, dag in och vecka ut, vecka in håller han i träningar och kurser för hundratals beachvolleyfrälsta. Så var hittar han drivet?
- Känslan av att göra skillnad, att göra något meningsfullt. Det är väl det livet går ut på. På något sätt måste man sätta mat på bordet, och det här verkade vara det roligaste sättet tyckte jag. Jag älskar mitt jobb och då är det inte svårt att hitta driv och motivation. Därför beundrar jag alla dem som har ett heltidsjobb och som ändå hittar energin till att vara tränare och ledare på kvällar och helger. Imponerande!
- Jag brukar tröttna på saker där jag inte lär mig längre. Men som tränare i beachvolley har jag aldrig behövt känna den känslan. Min kunskap växer hela tiden. Det senaste året har jag lärt mig mer än under de första tio. Ju mer jag lär mig, desto mer finns det att grotta i. När jag skrapar på ytan finns det alltid massvis med lager därunder. Beachvolley är fantastiskt djupt. I allt jag gör har jag dessutom med mig fantastiska, likasinnade människor och det är en av de saker som gör det så roligt.


 

Mattias Magnusson är Årets ledare inom Svensk volleyboll.
Här nedan hittar ni nomineringen som förbundsstyrelsen senare antagit som motivering:

"Jag föreslår Mattias Magnusson som Årets ledare. Han har skapat en atmosfär i Beachhallen och i Beachtravels där alla är välkomna. Proffs som nybörjare. Gammal som ung. Tjej som kille. Enda kriteriet är att du ska älska beachvolley.

Han har skapat förutsättningar för alla nivåer att få bra träning och chans att spela. Mattias har gett tränarrollen hög status och gjort det möjligt för många att försörja sig på sitt volleybollkunnande. Den noggrannhet och kärlek som Mattias lägger ned på vår sport har jag sällan stött på. När Mattias basat för upprättandet av de över trettio näten på Beachtravels resa till Portugal står allt i exakta rader och har en fantastisk inramning. Han är svensk volleybolls stolthet.

Han har också ett mycket gott öga till ’hårdgolvsvolleyboll’, som han själv kallar det, och försöker ofta få "Beachbumsen" intresserade när det är något stort mästerskap. Han är en inkluderade volleybollälskare. Därför vill jag nominera honom till årets ledare!"

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info