Hoppa till sidans innehåll
Foto: www.kihlstrom.com

Martin Kihlström blir ny nationell förbundschef

21 MAR 2018 15:00
Martin Kihlström blir ny nationell förbundschef för Svensk volleyboll.
– Det ska bli en fantastiskt rolig utmaning, säger Kihlström.
  • Skapad: 21 MAR 2018 15:00

Martin Kihlström har de senaste nio åren arbetat med civilsamhällesstöd inom Novamedia och Postkodlotteriet, närmast som chef för Postkodlotteriets Idrottsstiftelse. Dessförinnan var han Generalsekreterare för Röda Korsets Ungdomsförbund och har även varit National Director för organisationen Youth for Understanding.
– Volleyboll är en av världens största idrotter och på stark frammarsch. Det är ett drömjobb för mig och det känns oerhört inspirerande att få vara med och utveckla Svensk volleyboll. Både inom beachvolley och volleyboll händer det mycket spännande framöver. Det ska bli en fantastiskt rolig utmaning, säger Kihlström.

Tidigare arbetet på Idrottsstiftelsen handlade mycket om att ge stöd till idrott och föreningsutveckling och att skapa förutsättningar för att med idrott möta olika samhällsutmaningar. Att det i det perspektivet finns en bredd av föreningar är något som engagerar honom starkt.
– Bredden inom Svensk volleyboll är en styrka och det är betydelsefullt om alla klubbar och föreningar får utvecklas på egna villkor så mycket som möjligt, säger Martin.

Ska leda kansliet i Stockholm

Idrotten är en naturlig del och ett viktigt inslag i Martins liv. Den skänker honom gemenskap, motion och glädje.
– Under uppväxten var det mycket friidrott och badminton som gällde. Nu på senare år har det mest blivit innebandy och skidor, berättar Martin.

– Martin har en bakgrund och erfarenhet från både idéburen verksamhet och näringsliv som vi ser kommer kunna bidra starkt till en fortsatt positiv utveckling av Svensk volleyboll. Med hans personliga egenskaper, idrottsintresse och ledarstil känns det som vi hittat den förbundschef vi behöver för den nationella verksamheten. Jag ser fram emot att få samarbeta med honom i utvecklandet av Svensk volleyboll, säger styrelseordförande Saffet Eraybar.

Sedan organisationsförändringen, som trädde i kraft den 1 januari 2018, består Svensk volleyboll av två arbetsplatser med varsin chef som svarar under förbundsstyrelsen. Martin ska leda arbetet på kansliet i Stockholm och kommer jobba i nära samspel med Ismo Peltoarvo, förbundschef vid Svensk volleybolls Riksträningscentrum i Falköping.
– Vi ersätter generalsekreterarrollen med två likvärdiga förbundschefer med olika verksamhetsområden varav Martin kommer att ansvara för den nationella verksamheten, fortsätter Saffet.

41-åringen, som ursprungligen är från Göteborg, tillträder tjänsten den 1 april.
– Jag ser fram emot att sätta igång och komma ut och träffa föreningarna, säger Martin.

KONTAKT
Martin Kihlström
Nationell förbundschef, Svenska Volleybollförbundet
This is a mailto link 

Saffet Eraybar
Styrelseordförande, Svenska Volleybollförbundet
This is a mailto link

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info