Hoppa till sidans innehåll

Jonne blir ny verksamhetsledare för RIG Falköping

21 JUL 2020 15:00
Erfarne volleybolltränaren Ronny Johansson, som efter flera år utomlands kommit hem till Sverige, är klar som ny verksamhetsledare för Riksidrottsgymnasiet i Falköping.
  • Uppdaterad: 21 JUL 2020 15:01

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka på RIG igen, säger Ronny ”Jonne” Johansson, ny verksamhetsledare för RIG Falköping. Jag brinner för talangutveckling och jag vill tillsammans med kollegorna lyfta verksamheten ytterligare så att våra unga talanger i volleyboll och beachvolley får bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas, fortsätter Ronny.

Jonne har en bred bakgrund inom volleybollen och har tidigare varit instruktör vid RIG. Efter det har han hunnit med att vara elitserietränare och tränare utomlands i både Österrike och Tyskland. I tyska Bundesligalaget Rote Raben hade Ronny en liknande roll som arbetet vid RIG innebär, med särskilt fokus på att utveckla talanger. Han har också varit verksam i tre olika länders landslag – Sverige, Danmark och Österrike.   

– Jag är glad att kunna presentera Ronny Johansson som ny verksamhetsledare, som med sin breda bakgrund och erfarenhet inom volleybollen kommer tillföra mycket, säger Martin Kihlström, förbundschef Svenska Volleybollförbundet. Jag konstaterar att det blir ett väldigt starkt och kompetent team av instruktörer inför hösten, fortsätter Kihlström.  

RIG Falköping är volleybollens och beachvolleyns främsta utvecklingscentrum i Sverige och finns till för att de största talangerna ska kunna växa i sina grenar under gymnasietiden. Statistiken talar sitt tydliga språk, där RIG:et är den viktigaste utvecklingsplatsen när det gäller att utveckla spelare mot internationell nivå. För närvarande antas 18 elever varje år.

– Vi vill kommande år stärka bilden av RIG:et som den främsta utvecklingsscenen gällande volleyboll och bechvolley i Sverige, avslutar Johansson.

Samtidigt står klart att även Ettore Guidetti, förbundskapten för Sveriges volleybolldamer, ansluter till RIG som instuktör. Läs mer här!

17 augusti välkomnas eleverna, nya som gamla, till Falköping och Ållebergsgymnasiet för läsåret 2020/21.

Personal RIG läsår 2020/21:
Ronny Johansson – Verksamhetsledare
Göran Person – Instruktör
Robert Söderberg – Instruktör
Kathryn Chen – Instruktör
Ettore Guidetti – Instruktör
Johanna Ring Carlsson – Fysioterapeut

Skribent: This is a mailto link
E-post: Svensk volleyboll

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info