Hoppa till sidans innehåll

Internationella nytillskott förstärker RIG

13 JUL 2016 09:18
Volleyboll.se har i dag glädjen att presentera två nytillskott till Riksidrottsgymnasiet i Falköping. I augusti kliver Whitney Turner och Nadja Gallardo in som instruktörer.
  • Skapad: 13 JUL 2016 09:18

Det händer mycket på RIG. Så sent som för en vecka sedan kunde volleyboll.se rapportera att flerfaldige mästartränaren Guillermo Gallardo återvänder till RIG efter en tioårig sejour som huvudtränare för flera europeiska toppklubbar. Som om det inte var nog står nu också klart att personalstyrkan får ytterligare två nytillskott. I augusti kliver Whitney Turner och Nadja Gallardo, som båda har långa proffskarriärer på CV:et, in som instruktörer.

- Fantastiskt kul! Det är en stor ära för mig att få börja jobba vid RIG. Jag blev väldigt glad när Ismo (Peltoarvo) berättade att jag fått jobbet. Jag ser fram emot att komma igång, säger Whitney Turner.

Nadja Gallardo fortsätter:
- Jag är lycklig och stolt över möjligheten att komma till RIG och att få jobba med alla talangfulla ungdomar. Nytt land, ny stad, nytt språk - det här ska bli riktigt spännande!

År 2008 lämnade Turner tryggheten i USA för proffslivet i Europa. Resan gick via Sloveniens högstaliga, vidare till tyska Bundesliga, innan hon slutligen hamnade i Sverige och elitserielaget Engelholm. Nu senast kommer hon från Örebro VBS.

Nadja Gallardo, gift med Guillermo Gallardo, är född i Tyskland och har precis som Whitney en lång proffskarriär bakom sig. Utöver att ha spelat i tre Bundesliga-klubbar, däribland Rote Raben med vilka hon blev tysk mästare, har Nadja representerat tyska landslaget som passare vid 43 tillfällen.

Spännande mix

Argentina, Tyskland och USA. I Guillermo, Nadja och Whitney får RIG tre intressanta, internationella nytillskott som alla tar med sig ny erfarenhet och kunskap in i verksamheten.
- Vi kommer hit med olika bakgrund och kulturer. Alla tre kan på så sätt ta med något unikt till bordet och bidra till att verksamheten och eleverna utvecklas, säger Whitney Turner.

Nadja Gallardo är inne på samma spår:
- Vi kommer från olika "volleybollskolor" och kan därför komma med nya idéer och infallsvinklar. Jag tror att det är nyttigt för svensk volleyboll. Kombinationen kan bli fantastisk!

Verksamhetsledare Ismo Peltoarvo om rekryteringarna:
- Mycket spännande tillskott som kommer fylla sin roller väl. Båda kommer med stor erfarenhet från internationellt spel, med allt vad det innebär, och har mycket att lära ut till våra elever. Ifjol fanns dessutom inga kvinnliga ledare på RIG, så det är ett extra plus att vi nu också har två kvinnliga förebilder. Inte minst för att visa på att karriärmöjligheter inom idrotten svensk volleyboll är jämlika.

LÄS MER
Flerfaldig mästartränare ansluter till RIG
RTC utvidgar samspelet

Skribent: Herman Sewelén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info