Hoppa till sidans innehåll

Hazem och Rami förstärker Svensk volleyboll

21 JUN 2017 17:00
Rami Abo Obeid och Hazem Hamdosh förstärker Svensk volleyboll.
Duon kommer framförallt att jobba operativt med integration och öppna träningspass under sommaren.
  • Uppdaterad: 06 JUL 2017 09:13

- Spännande! Det här känns som starten på en ny karriär. Vi har kommit till en varm och välkomnande arbetsplats, säger Rami och Hazem.

Rami Abo Obeid kommer från Syrien och har en bakgrund som företagsekonom i banksektorn och har spelat både fotboll och basket. 38-åringen är stationerad på kansliet i Stockholm och ska arbeta såväl administrativt som med att hålla i träningspass. Hazem Hamdosh har i sin tur erfarenhet från elitvolleyboll i hemlandet Syrien och kommer ha som huvudfokus att hålla i öppna träningspass.

- Vi får många samtal från personer som vill börja spela volleyboll och beachvolley. Framförallt är det nyanlända som har spelat i sina hemländer. Idrotten har en viktig roll i samhället, inte minst i arbetet med integration och att skapa vägar in i föreningsverksamheten. Under vintern och våren genomförde vi därför öppna och kostnadsfria speltillfällen - ett lyckat initiativ som genererat i både fler utövare och nybildade föreningar i Stockholm med omnejd, säger Hanna Wigertz Andersson och fortsätter: - I strävan efter att utveckla konceptet och möta efterfrågan fortsätter vi med den här typen av speltillfällen. Och det är här Rami och Hazem kommer in i bilden.

Håller i öppna beachvolleyträningar
Under sommaren 2017 samarbetar Svensk volleyboll med medlemsföreningen KFUM Bromma som tillhandahåller öppna och kostnadsfria beachvolleyträningar på Kärsögårdens Aktivitetscenter på Ekerö, ett stenkast från Bromma och Stockholm. Rami och Hazem kliver in och agerar aktivitetsledare för dessa speltillfällen, som kommer att arrangeras på Kärsögårdens beachvolleyplaner 14:00-17:00 varje vardag, hela sommaren.
- Härligt att kliva ut i sanden efter en lång vinter. Vi ser fram emot många härliga träningar tillsammans med glada människor, säger Hazem och Rami.

Kontakta This is a mailto link för mer info om de öppna och kostnadsfria beachvolleyträningarna på Kärsön.

Skribent: Hanna Wigertz Andersson
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info