Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Framtidens lärande är här - RTC lanserar kunskapsbank

20 AUG 2016 11:30
I slutet av augusti lanserar Svensk volleyboll en spännande nyhet.
Utbildningsverktyget och kunskapsbanken XPS Volleyboll sjösätts och kommer via webb och app finnas tillgängligt för hela Svensk volleyboll.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2016 12:14

Bakom XPS Volleyboll står Riksträningscentrum (RTC), med verksamhetsledare Ismo Peltoarvo i spetsen. Tillsammans med en arbetsgrupp bestående av utbildningsansvarige Jeanette Jonsson, kanslipersonal och ett gäng medlemsföreningar har han utvecklat verktyget.
- XPS Volleyboll är en lättillgänglig, digitaliserad övnings- och kunskapsbank för alla som är nyfikna att lära sig mer om volleyboll och beachvolley, förklarar Ismo Peltoarvo.

Lära. Utveckla. Inspirera. Där har ni ledorden som XPS Volleyboll bygger på. Kunskapsbanken innefattar övningar för allt ifrån Kidsvolley och Fyrmanna, hela vägen upp till seniornivå. Mer övergripande utgör verktyget en plattformen för planering, analys och kommunikation inom idrott och träning.
- Tanken är att tränare, ledare och spelare ska kunna ta till sig kunskap på ett lättare och roligare sätt. Vi lämnar pappersformen och kliver in i ett nytt, fräscht och modernt verktyg, säger Jeanette Jonsson och fortsätter:
- Det är viktigt att poängtera att XPS Volleyboll inte är en färdig produkt. I dess första utförande publicerar vi vad vi har hunnit med så här långt. Än så länge saknar den beachvolleyövningar och vi jobbar för att fylla på med den biten. Och det är där vi hittar XPS största styrka. Innehållet är levande och är enkelt att bygga ut och avancera. Vi kommer kunna fylla på med nytt material allt eftersom.

"Ajour med modern volleyboll"

Peltoarvo menar att verktyget kan ha stora effekter för Svensk volleyboll om det används kontinuerligt av medlemsföreningarna.
- Våra spelare och ledare kommer kunna hålla sig ajour med modern volleyboll och beachvolley genom att de kan vara med i förändringsprocessen och hålla sig uppdaterade med det senaste inom teknik och taktik. Min förhoppning är att XPS ska underlätta och hjälpa alla de ideella krafter som utgör Svensk volleyboll. Verktyget ska förenkla deras vardag och hjälpa dem planera träningar och övningar.

XPS Volleyboll erbjuder både färdiga övningar och träningsprogram. Det hela levereras via både text och bild, och i vissa fall även filmklipp.  

Dessutom utgör verktyget en plattform för det kursmaterial som kopplas till tränar- och domarutbildningar.
- XPS blir plattformen för utbildningsmaterialet. I samband med att vi utvecklat tjänsten har vi dessutom gjort om kursupplägget något inför höstens utbildningar. Mer info kommer, säger Jonsson.

XPS Volleyboll baseras på plattformen XPS Network som är väletablerat bland elittränare och atleter världen över. Arbetet med XPS Volleyboll har pågått sedan februari 2015. Och snart bär det alltså frukt. Lanseringsdatum är satt till 29 augusti. Där och då dyker en ny box med manualer och andra nyttiga länkar upp på volleyboll.se. Håll utkik på sajten den närmaste veckan för mer information.

LÄS MER
Internationella nytillskott förstärker RIG
Flerfaldig mästartränare ansluter till RIG

RTC utvidgar samspelet

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info