Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman / Falkenbergsbild.se

Förändringar i distriktsorganisationen

04 JAN 2017 09:10
Svensk volleyboll består nu av sex distrikt. Detta efter att Mittsvenska VBF i slutet av december 2016 tog beslut om att lägga ner. Vi tackar alla som har varit engagerade i styrelsen och distriktet.
  • Skapad: 04 JAN 2017 09:10

Alla föreningar i Svensk volleyboll tillhör ett distrikt. Fram till april 2016 bestod Svensk volleyboll av åtta distrikt. Vid årsmötet 2016 slogs Västsvenska VBF ihop med Värmland-Örebro VBF. I december 2016 tog Mittsvenska VBF beslut att lägga ner.Nu består Svensk volleyboll alltså av 6 distrikt. Under 2016 hade Mittsvenska VBF 57 individer som var licensierade i tre olika föreningar. De samlade resurserna var helt enkelt för små för att få till en väl fungerande verksamhet. Föreningarna i tidigare Mittsvenska VBF kommer att få sin tillhörighet i andra distrikt. I maj, under Svensk volleybolls årsmöte kommer förbundsstyrelsen fatta beslut i frågan.

Utveckling
Trenden att distrikten blir färre och större är inte unik för Svensk volleyboll. Samma utveckling ser vi i många andra idrottsförbund och Svensk Idrott som helhet. Svensk volleyboll har genomfört utvecklingsprocesser tillsammans med SISU Idrottsutbildarna och menar att förändringar i distriktsorganisationen är en naturlig del i utvecklingen. – Vi tror att det går att skapa mer inspirerande miljöer för de som vill engagera sig och påverka Svensk  volleybolls utveckling. Därför jobbar vi för att utveckla sättet som föreningar,distrikt och förbund samspelar. Engagerade personer och föreningar är det viktigaste som Svensk volleyboll har, vi ska värna om dem, säger Hanna Wigertz Andersson, Distriktsutvecklare på Svenska volleyboll.

 

Skribent: Hanna Wigertz Andersson
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info