Hoppa till sidans innehåll

Flerfaldig mästartränare ansluter till RIG

05 JUL 2016 10:04
Svensk volleyboll kan i dag presentera ett nytillskott till Riksidrottsgymnasiet i Falköping.
I augusti kliver Guillermo Gallardo in i rollen som instruktör.
  • Skapad: 05 JUL 2016 10:04

- Jag är tacksam över att ha fått den här chansen. Det är en stor ära för mig börja jobba vid Riksidrottsgymnasiet igen. Jag ser verkligen fram emot att komma igång, säger Guillermo Gallardo.

Argentinaren arbetade vid RIG åren 2005-2006, men lämnade därefter uppdraget för ett äventyr som huvudtränare i flera framstående klubbar runt om i Europa. Genom åren har han hunnit skaffa sig ett minst sagt imponerande CV. Eller vad sägs om argentinsk mästare 1997, spansk ligatvåa 1999, tysk mästare 2008 och 2010, tysk cupmästare 2009 och schweizisk ligatvåa 2014? Dessutom har han hunnit coacha det rumänska damlandslaget.
- Det känns underbart att vara tillbaka i Sverige efter över tio år ute i Europa. Jag hade en fantastiskt tid under min första sejour på RIG och bestämde mig redan då för att jag ville flytta tillbaka. Jag älskar Sverige och folket som lever här. Det har varit en dröm att komma hit igen - och nu har den slagit in, säger Gallardo och fortsätter:
- Jag vill hjälpa Svensk volleyboll att utvecklas och kommer att försöka bidra med all den kunskap och erfarenhet jag skaffat mig under tränarkarriären.

"En instruktör med vass resumé"

Verksamhetsledare Ismo Peltovarvo om rekryteringen:
- Vi får till oss en erfaren tränare och instruktör med vass resumé. Att han jobbat vid RIG tidigare betyder jättemycket. Han vet vad verksamheten går ut på och hur det är att jobba med ungdomar. Ett kanontillskott!

Tidigare under våren och sommaren stod klart att såväl Aldis Jaundzeikars som Göran Persson lämnar RIG för nya uppdrag. Gallardo utgör den första pusselbiten i arbetet med att förnya personalstyrkan inför kommande terminsstart.
- Det ser positivt ut. Vi kommer presentera ytterligare instruktörer inom kort, avslutar Peltoarvo.

LÄS MER
RTC utvidgar samspelet

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info