Hoppa till sidans innehåll

Expressen lyfter fram volleyboll som ett verktyg för inkludering

28 DEC 2018 23:36
Volleyboll är ett bra exempel på hur det går att arbeta med idrott som verktyg för inkludering. Strax efter nyår läggs en film om Göteborg Uniteds Allmänna Arvsfonden-projekt NyResurs upp på Expressen.se.
  • Uppdaterad: 28 DEC 2018 23:36

I oktober hade klubben besök av Idrottens Kraft – Sveriges första och enda företag som helt fokuserar på att visa upp allt det goda idrotten gör för att inkludera människor i samhället och därmed motverka utanförskap.

Göteborg Uniteds satsning på NyResurs – att utbilda människor med funktionsnedsättning till funktionärer – utsågs som ett av tio bra exempel på inkludering i Sverige och fick äran att bli en egen film på cirka två minuter.

I filmen berättar projektledaren Marica Hall om verksamheten och hur den skapar glädje, gemenskap och mening för många människor som annars sitter hemma. Även en av de utbildade, Alexander Sjöberg, berättar vad utbildningen och arbetet som funktionär betyder för honom.

Den 3 januari läggs filmen upp på Folkspels sida Årets Eldsjäl på Expressen.se under länken Aretseldsjal.se. Vi kommer även att sprida den på Volleyboll.se och i andra kanaler. Håll utkik!

Under tiden kan du se filmen som marknadsför inkluderingsturnén med Idrottens Krafts ambassadör Hector Valeria i huvudrollen!

Skribent: Idrottens Kraft

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info