Hoppa till sidans innehåll
Foto: Glenn Unger / falkenbergsbild.se

Det här är PopVolley - Svensk volleybolls nya koncept

13 DEC 2016 17:59
Vi kan i dag stolt presentera PopVolley, Svensk volleybolls färskaste koncept. Målet är att bredda utbudet och att locka nya utövare till ett livslångt idrottande inom volleyboll och beachvolley.
  • Skapad: 13 DEC 2016 17:59

- Svensk volleyboll arbetar för ett livslångt idrottande. PopVolley är ett viktigt steg och ett verktyg i vår strävan att bredda verksamheten och att slussa in nya utövare i vår fantastiska idrott. Konceptet ska kort och gott hjälpa oss gå från "triangel" till "rektangel". Det är ett modernt och nytänkande sätt att idrotta utanför ordinarie tävlingsstruktur, säger Erik Alm, projektledare för PopVolley.

PopVolley är sprunget ur Svensk Idrotts gemensamma strategi, där vi ska lämna den gamla logiken med en bred bas som ger en smal topp (triangel), och istället gå mot att så många som möjligt ska idrotta så länge som möjligt (rektangel).

Generalsekreterare Bengt Wicksell fyller i:
- Arbetet med PopVolley inleddes 2015 och antogs i verksamhetsinriktningen för 2016-2020. Erik (Alm) hoppade på tåget i april och sedan dess har konceptet tagit form. Det känns otroligt inspirerande att vi nu är redo att sätta bollen i rullning på allvar.

Vad är PopVolley?

Konceptet cirkulerar kring tre grundbultar. PopVolley ska vara enkelt, inkluderande och nära.

Enkelheten ska genomsyra allt - från anmälan till genomförande - och omfattar både spelare och arrangörer. Att PopVolley är inkluderande innebär att konceptet är öppet för alla, såväl nybörjare som erfarna lirare. Vårt mål är att det ska bli rikstäckande och att det på så sätt finns tillgängligt för alla. PopVolleypass ska vara nära och kunna erbjudas on-demand. Här kan du läsa mer om visionen!

Så spelar man

PopVolley passar alla åldrar, dessutom lämpar det sig utmärkt både som träningsform och umgängesform. Tack vare förenklade regler och anpassade nivåer kan såväl nybörjare som erfarna volleybollutövare delta. Målet är att göra vår idrott mer lättilgänglig, samtidigt som spelkvaliteten hålls hög och underhållande.

Till skillnad från traditionell volleyboll tillåts exempelvis en studs inom laget. Själva laget består i sin tur av 3-6 spelare, där 3-4 spelare befinner sig på planen samtidigt. För den volleybollinvigde kan man kort och gott konstatera att PopVolley i mångt och mycket motsvarar Level 6 i fyrmanna. Läs mer om reglerna här!

Alla kan arrangera

Alla kan arrangera PopVolley - såväl idrottsföreningar som privatpersoner och företag. Precis som för 
spelararna finns inga krav på tidigare volleybollerfarenheter. Svensk volleyboll förser arrangören med en startguide som gör det lätt att komma igång. Läs mer om arrangörsskapet här!

Arrangören tjänar dessutom pengar på "cupen". Via Idrottslyftet kan ett arrangörsbidrag motsvarande 3 000 kronor utgå för den som arrangerar ett speltillfälle med minst tre lag. Ett speltillfälle med fyra till sex lag ger i sin tur 4 000 kronor.

Hjälp oss sprida - få Idrottslyft

Svensk volleyboll har tagit ställning för ett livslångt idrottande och ju fler medlemsföreningar som vill och kan delta i omställningen desto bättre. Du och din förening är viktig för att Svensk volleyboll ska lyckas med förvandlingen från triangel till rektangel. Vi vill uppmuntra den som engagerar sig och erbjuder därför möjligheten att söka Idrottslyftsmedel. Arrangera en internutbildning i PopVolley så kan ni söka ett Idrottslyft på 2 000 kronor (skicka in anmälan senast den 23 december). Och för varje arrangerat speltillfälle kan ni sedan också söka ytterligare ett Idrottslyft på 3 000 - 4 000 kronor.

LÄS MER
Till PopVolleysajten
Sökbara Idrottslyft via Svensk volleyboll

Kontakt
Erik Alm
Projektledare PopVolley, Svenska Volleybollförbundet
070-690 29 99
This is a mailto link

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info