Hoppa till sidans innehåll
Foto: Glenn Unger

Debatt: Bygg fler och nya moderna idrottshallar

27 JUL 2020 11:16
Stillasittandet och hälsoklyftorna kan riskera att öka bland unga till följd av coronapandemin. Redan innan pandemin var det bara två av tio barn som fick tillräckligt mycket motion. Nu behöver Sveriges kommunpolitiker agera för att vända trenden.
  • Skapad: 27 JUL 2020 11:16

Om det skriver Sveriges fem största förbund för inomhusidrott; Handboll-, Basketboll-, Innebandy-, Gymnastik- och Volleybollförbundet, en debattartikel som idag publicerats i Aftonbladet. Under parollen Framtidens idrottshall och tillsammans med White arkitekter jobbar specialidrottsförbunden med ett projekt för att få fram moderna idrottshallar, som i förlängningen ska stärka folkhälsan i det svenska samhället.

Läs hela debattartikeln!


Inbjudan till webbinarium 1 september 

Tisdagen den 1 september presenteras konceptet i sin helhet i samband med ett webbinarium som parterna gemensamt anordnar. Du är välkommen att delta, anmäl dig nu!

Webbinariet pågår 09:00-11:30, där vi med inbjudna gäster diskuterar behovet av ökad fysisk aktivitet, av jämlik hälsa och hur rätt utformade miljöer kan understödja det. 

Program 1 september: 

09.00: Inledning 

  • En nationell kraftsamling för ökad fysisk aktivitet för fler barn och unga, för en jämlik folkhälsa. Johan Holmsäter, nationell samordnare för fysisk aktivitet.
     
  • The active individual in the center of the design process – motivations and how to integrate them in the built environment. Oliver Vanges, LOA-fonden. 

  • Framtidens Idrottshall - presentation av arbetet med och resultatet av projektet Framtidens idrottshall. Daniel Glimvert, projektledare Gymnastikförbundet samt Rebecca Rubin och Niklas Singstedt, White arkitekter. 
  • Rörelsefaktor - Hur planerar vi för idrott och rörelse i staden? Om arbetet med Rörelsefaktor, ett verktyg för att integrera fysisk aktivitet i planprocessen. Jonnie Nordensky, Riksidrottsförbundet. 

  • Planeringsverktyg - stödjande fysiska livsmiljöer. Hur man skapar ett rörelserikt vardagsliv genom hållbar stadsplanering. Louise Didriksson, White arkitekter. 

Ca 11.30 Avslutning 

Anmälan till webbinariet
Mer information om Framtidens idrottshall

 

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info