Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Beslut om höjd gräns för publik skjuts fram

08 OKT 2020 16:09
Regeringen skjuter på beslutet om att höja gränsen för publik från 50 till 500 personer vid idrottsevenemang med sittande publik. Anledningen är ökad smittspridning. Volleybollförbundets råd och riktlinjer lämnas därmed oförändrade.
  • Skapad: 08 OKT 2020 16:09

Regeringen meddelade idag att de utifrån rådande smittläge i samhället, samt på inrådan av Folkhälsomyndigheten, inte kan ta det formella beslutet att höja gränsen för publik till 500 personer vid idrottsevenemang som har anvisade sittplatser. Reglerna skulle ha börjat gälla från den 15 oktober, men beslut skjuts nu framåt och något nytt datum gavs inte.

Riksidrottsförbundet (RF) konstaterar att idrottsrörelsen tampas med stora ekonomiska och idrottsliga utmaningar och fortsätter pandemin måste regeringen ge nytt stöd under 2021.

– Vårt arbete med scenarioplanering pågår och vi kommer att återkomma till regeringen, säger RF:s ordförande Björn Eriksson.

I ljuset av dagens regeringsbesked ligger Svenska Volleybollförbundets råd och riktlinjer för inomhussäsongen tills vidare kvar i sin nuvarande utformning. Rekommendationen är därmed fortsatt att endast de personer som är nödvändiga för en aktivitets genomförande ska delta på plats.

Om regeringen i ett senare skede fattar beslut om en höjning som möjliggör 500 i sittande publik kommer Svenska Volleybollförbundet på nytt se över råden och riktlinjerna. Eventuella uppdateringar kommuniceras via volleyboll.se.

Föreningar som vill ta emot publik (max 50) på match, eller som vill förbereda sig för att framåt kunna välkomna publik tillbaka till hallarna, ska ta kontakt med kommunen samt den lokala polismyndigheten för att diskutera lokala förutsättningar med målet att kunna säkerställa en coronasäker publikhantering före, under och efter match.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info