Hoppa till sidans innehåll

Vollyebolldamer på Göteborgs Filmfestival

20 JAN 2014 09:07
Det norska damlaget, Optimisterna, som spelat volleyboll tillsammans i 40 år har blivit långfilm. Nu visas filmen för första gången i Sverige, på Göteborgs filmfestival i helgen, där även Sveriges äldsta herrlag är med i filmen.
  • Skapad: 20 JAN 2014 09:07

I den här inspirerande filmen får vi följa ett speciellt volleybollag i norska Hamar. Det som är unikt med laget är att medlemmarna alla är damer i åldrarna 66 till 98 år. Damerna har tränat tillsammans varje måndag i hela 40 år men hittills inte spelat en enda match. Nu nås de av nyheten att det ska finnas ett herrseniorlag i Sverige som är villiga att möta dem och intensiva förberedelser tar fart. Vi får följa spelarna i och utanför träningshallen, i med och motgångar och till slut med på resan till Sverige där deras livs match ska äga rum. En oförglömlig, varm och humoristisk film som på ett befriande vis ställer alla fördomar du kan tänkas ha om seniorer som trötta och sysslolösa på ända.

Det var Svenska Volleybollförbundets grundare Einar Hambergs lag Krutgubbarna, som mötte de norska damerna Optimisterna.

Allt om Filmfestivalen i Göteborg.

Filmen, The Optimists, visas vid tre tillfällen under helgen.

Reportaget från landskampen då filmen producerades

Einar Hammberg tv-inspelning

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info