Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Volleykanalen blir Svensk volleybolls officiella TV-kanal

01 JUN 2016 16:29
Volleyboll.se har i dag glädjen att meddela att Svensk volleyboll och Volleykanalen inleder ett TV-samarbete. Avtalet sträcker sig över ett år och innebär att majoriteten av årets stora volleybollhändelser kommer livesändas i kanalen.
  • Skapad: 01 JUN 2016 16:29

Tidigare under veckan gick volleyboll.se ut med nyheten att Volleykanalen kommer livesända Beachvolley-SM och samtliga tävlingar från sommarens Swedish Beach Tour.

Nu står också klart att kanalen blir officiell avsändare av Svensk volleybolls TV-rättigheter, och sänder därmed flera stora evenemang under det närmaste året.

Positivt för volleybollpubliken

- Det känns kul att kunna erbjuda den svenska volleybollpubliken möjligheten att se livesänd volleyboll från ett så pass brett spann av vår verksamhet; allt från landskamper och SBT till barn- och ungdomstävlingar kommer sändas. Volleykanalen har dessutom stor erfarenhet och är redan ett väletablerat och välkänt varumärke i rörelsen, säger Herman Sewelén, Svensk volleybolls kommunikatör.

Avtalet sträcker sig över ett år och innefattar bland annat livesändningar från Grand Prix, ungdomsmästerskap och träningslandskamper.

- Jag har jobbat med Volleykanalen i drygt tio år, och webb-tv har vuxit sig stort under decenniet, så nu känns det som ett naturligt och efterlängtat steg att kunna fördjupa bevakningen av volleyboll och beachvolley i Sverige. Samarbetet med Svensk volleyboll tror jag kommer att föra med sig mycket positiva saker för både Volleykanalen, Svensk volleyboll - och förstås våra tittare, säger Magnus Gustafsson, producent och grundare av Volleykanalen.

Ny tid - samma kanal

Volleykanalens grafiska profil har anpassats för att symbolisera det fördjupade samarbetet. Kanalen behåller däremot sin domän och återfinns fortsatt på volleykanalen.se.

Alla tävlingar som hittills är planerade att livesändas
• Swedish Beach Tour 2016
• Beachvolley-SM 2016
• U23-SM 2016
• Träningslandskamper (senior) 2016/17
• Grand Prix 2017
• U16-Mästerskapet 2017
• U18-SM 2017
• Junior-SM 2017
* Ytterligare sändningar kan tillkomma

Fotnot: Sändningsrättigheterna till Elitserien ligger hos Serieföreningen Elitvolleyboll (SEV).

Till Volleykanalens Facebooksida!

Logo_Volleykanalen

Skribent: Svensk volleyboll

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info