Hoppa till sidans innehåll

Volleybollmatcher i snöstorm?

19 FEB 2010 16:09
Den kommande helgen ser ut att bli en mindre rolig helg sett ur vädersynpunkt och Svenska Volleybollförbundet har fått ett antal frågor om att flytta matcher.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2010 17:45

Vad gäller vid dåligt väder denna helg?

Svenska Volleybollförbundet har sitt seriesystem med lagda matcher på specifika datum. Målsättningen är att samtliga matcher i seriesystemet ska spelas på det utsatta datumet.

Av miljö- och säkerhets skäl rekommenderar vi våra medlemsföreningar att åka tåg när det är möjligt. Trots vinter och dåligt rykte går tågen över lag enligt tidtabell. SJ säger på sin hemsida att regionaltåg kan ställas in men räknar med att de längre sträckorna ska gå normalt. Vill man ändå ge sig ut på vägarna är vägverkets hemsida värt ett besök

Föreningarnas styrelser tar ansvar för sina medlemmars säkerhet. Om föreningsstyrelser inte vill att föreningens lag åker till match på  grund av säkerhet för individ eller medlemmar gäller följande den här helgen:

  • Matcher kan flyttas med kort varsel om båda föreningarna skriftligt bekräftar ny matchtid till tävlingsledningen innan matchen ska spelas. Den nya matchtiden ska ligga före sista omgången i aktuell serie.
  • Om en förening väljer att inte åka till en match genomförs en utredning för att avgöra om det ska betraktas som walk over. Vid walk over är det felande laget skyldiga att betala en avgift och ersätta motståndarna för eventuella extrakostnader för matchen.
  • Walk over hanteras enligt §25 och §70. Speciella skäl som extremt väder (det är inte extremt med vinter i Sverige) kan medföra en mildare bedömning av walk over avgift enligt §70.
  • Domare ska omedelbart kontaktas av lag som väljer att inte åka till match.

Slutklämmen är att föreningarna nogsamt bör se positivt på möjligheter att ändå genomföra sina matcher och framförallt avvakta med beslut så länge som möjligt eftersom ovädret kan förflytta sig snabbare än vad prognoserna sagt eller att det inte blir så illa som befarat. Kan även vara svårt att hitta nya matchtider med kort varsel så nära slutet av säsongen.

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info