Hoppa till sidans innehåll

Volleyboll i mediefokus

04 DEC 2013 11:22
Den senaste tiden har alltfler medier rapporterat om volleyboll och beachvolley. De senaste exemplen är från helgen då över ett 40-tal artiklar skrevs om volleyboll i Sverige. Många föreningar jobbar med att få sporten att synas.
  • Skapad: 04 DEC 2013 11:22

Helgens rafflande elitseriemöten i Hyltebruk med seriefinal på damsidan mellan Hylte/Halmstad och Svedala samt herrmatchen mellan Hylte/Halmstad och Örkelljunga kunde ses på viasatsport.se. Radiosporten sände även från matchen med många inhopp under Sportextra, och det blev en hel del reportage om matcherna i tidningar.

Från kidsvolley till landslag i media

Varje dag rapporterar media om volleyboll och beachvolley. Det är få dagar på året som ingenting skrivs alls. Under året som gått har det svenska herrlandslaget anfört av storstjärnan Marcus Nilsson fått mycket uppmärksamhet, liksom det svenska damlandslaget i beachvolley, Karin Lundqvist och Nina Grawender, som tog en överraskande niondeplats på EM i somras.

Men, även kidsvolleyn där vi sett en rejäl ökning av antalet spelare de senaste tre åren, får mycket medieutrymme. Från Norrland till Skåne – kidsvolleyn har spridit sig och det har uppmärksammats på många olika sätt. Föreningarna ligger till stor del bakom att det blir publicitet.

- Det är riktigt roligt att så många av våra medlemsföreningar arbetar aktivt med att synas i media och skapa uppmärksamhet till sporten. Både Elitserien, Kidsvolley, ungdomssatsningar, beachvolleyframgångar och profiler syns i tidningar, hörs på radio och syns på tv. Det roligaste är att vi syns och hörs på alla nivåer, från landslag till kidsvolley, som är en fin spegling av vår sport, säger Annika Collin, kommunikationsansvarig på Svensk volleyboll.

Svensk volleyboll i media

Nästa sändning på viasatsport.se

Bild ovan: Corren i Linköpnig där det satsas på kidsvolley

Bilder nedan: HD om Engelholm Volleys satsning på ungdomsvolleyboll, samt Sydsvenskan om Svedala Volleys framfart i Elitserien.

EVS satsar på ungdomar 20131201

 

Sydsvenskan om Svedala 20131202

Skribent: Svensk volleyboll

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info