Hoppa till sidans innehåll

Volleybollare nominerade till Augustpris

20 OKT 2009 15:03
Vad har två fd Elitspelare i volleyboll och en ordförande gemensamt? Jo, de har skrivit en bok som blivit nominerad till Augustpriset som 1 av 6 böcker som slutligen får priset i november månad.
  • Skapad: 20 OKT 2009 15:03

De tre personerna är Cecilia Björk, Lars Nordling och Laila Reppen. Lars är ordförande i Katrineholms VK medan Cecilia och Laila är fd elitspelare i volleyboll - båda spelar faktiskt fortfarande. 

De är utbildade arkitekter och har tillsammans skrivit bokan "Så byggdes villan". Dagens Nyheters Kjell Löfberg intervjuade dem i samband med boksläppet för ca en månad sedan. Bland annat står det om varför de valde att skriva boken: - Vår tanke var först att bara sammanställa allt som skrivits om den svenska villan i en bok. Men eftersom vi inte hittade så mycket, fick vi själva göra forskningsarbetet. Läs hela Kjell Löfgrens artikel: klicka här

En kort intervju kommer här med Lars Nordling som svarar för dem alla tre.

Stort grattis till nomineringen. - Tack, Vi hade inte väntat oss en nominering eftersom 120 böcker var anmälda.

Hur lång tid tog den att skriva? - Det tog oss fyra år att göra boken, vi hade från början trott på två år. V

ilken bok av de 5 övriga tror ni vinner om ni själva in gör det? - Alla de andra kan vinna, men det vore kul om den fina fågelboken vinner.

Har ni några andra gemensamma projekt på gång? - Vi har alltid andra gemensamma projekt på gång. Vi har ju av och till jobbat ihop i över trettio år. Annars har vi ju vårt volleybollintresse gemensamt också.

Här hittar ni samtliga nomineringar till Augustpriset: klicka här

Mer information om boken: Så byggdes villan - Svensk villaarkitektur från 1890 till 2010

Så byggdes villan är en unik exposé över en betydande del av vårt kulturarv -vardagsarkitekturen inom villabyggandet i Sverige. Boken visar tidstypiska villor och karakteristiska byggnadsdetaljer decennium för decennium, från de första villorna byggda på 1890-talet fram till villor byggda under 2000-talets första decennium. Stilidealen har varierat under olika tidsperioder. Arkitektur, planlösningar, konstruktioner och inredningar har förändrats i takt med tiden. De generella dragen i denna utveckling visas här genom en mångfald av nya exakta illustrationer i skala. Varje villa har sin egen historia och sina egna förutsättningar. För den villaägare som vill renovera sitt hus med tidstypiska snickerier finns en ritningsdel med byggnadsdetaljer, som golvsocklar, fönsterfoder och taklister. Cecilia Björk, Lars Nordling och Laila Reppen är arkitekter med gedigen erfarenhet av arkitektur och samhällsplanering. Cecilia Björk och Laila Reppen är författare till Så byggdes husen 1880-2000 och hela trion har skrivit boken Så byggdes staden. Läs mer på www.formas.se

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info