Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Tränare slutar på Riksträningscentrum

20 JUN 2013 07:00
Kalle Nordén och Per-Erik Dahlqvist avslutar under sommaren sina tränaruppdrag på Riksträningscentrum i Falköping. Per-Erik åker till Japan för att jobba och Kalle slutar för att ägna mer tid åt sin familj. Men båda har en sak gemensam – volleyboll kommer även fortsättningsvis att vara en stor del av vardagen.
  • Skapad: 20 JUN 2013 07:00

- Jag har haft sju mycket roliga och bra år här som tränare i Falköping. Men, nu behöver jag skaffa mig ett jobb med mer regelbundna arbetstider. Under åren här har det blivit mycket helg- och kvällsarbete. Det är ingen bra kombination med familjen, säger Kalle Nordén.

Hans barn spelar kidsvolley i Floby, så han kommer även fortsättningsvis att vara engagerad i volleyboll genom barnen.

- Det här var ett svårt beslut att fatta, men för att jobba här måste man vara motiverad till max, och när det inte går att kombinera med privatlivet kändes det rätt att sluta, säger Nordén.

Handplockad av Kristiansson

Kalle Nordén stannar därmed i Västergötland, medan Per-Erik Dahlqvist åker till Japan, och laget Toyoda, där han kommer att assistera huvudtränare Anders Kristiansson.

- Jag tvekade inte en sekund när Anders ringde och erbjöd mig uppdraget att jobba med honom i Japan. Det ska bli fantastiskt roligt. Framförallt ser jag fram emot att få jobba med Anders som är en av världens mest meriterade volleybolltränare. Samtidigt är det lockande att jobba med volleybollspelare på en så hög nivå som de har i Japan, säger Dahlqvist.

Han blir en av sex tränare för laget, med främsta uppdrag att jobba med gym och fysträning. Han gillar utmaningen i att jobba med spelare som är tekniska och snabba som japanerna är.

I juni gör Per-Erik sin sista dag på Riksträningscentrum efter tre år som volleybolltränare. Om han inte fått uppdraget i Japan hade han stannat i Falköping.

- Jag har trivts väldigt bra här, där jag har kunnat testa många idéer tillsammans med spelarna. Att lämna spelarna och kollegerna känns tråkigt, säger han.

Ny tränare i sommar – fler sökes

- Det är väldigt tråkigt för både oss och eleverna här att våra duktiga medarbetare slutar. Vi önskar de båda lycka till. Nu söker vi efter nya tränare, och vi har en del kontakter ute. I sommar kommer vår senast anställda som en efterlängtad förstärkning; Adrienne Marie, som har en gedigen meritlista i bagaget. Vi ser verkligen fram emot att hon börjar i juli, säger verksamhetschef Jeanette Jonsson.

Tränare som är anställda på Riksträningscentrum, inklusive Riksidrottsgymnasiet;

Göran Persson, Robert Söderberg och Adrienne Marie (senare i sommar).

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info