Hoppa till sidans innehåll

Tidningen volleyboll läggs ner

15 DEC 2014 13:50
Vid nästa halvårsskifte avvecklas tidningen volleyboll. Skälet är att det ekonomiska utrymmet har minskat avsevärt, sedan stödet från Riksidrottsförbundet till Svensk volleyboll årligen har gått ner sedan 2011.
  • Skapad: 15 DEC 2014 13:50

Många trender är positiva inom Svensk volleyboll. Vi ser ökningar i utbildningstimmar samtidigt som det lokala aktivitetsstödet ökar. Dessutom är det alltfler som spelar volleyboll och beachvolley. 

Vårt damlandslag i beachvolley försöker ta sig till OS 2016 och vårt herrlandslag i volleyboll har chansen att kvalificera sig för EM-slutspel för första gången på drygt 20 år.

Minskade anslag

Trots positiva trender befinner sig Svensk volleyboll ändå i en svår ekonomisk situation. År 2011 fick vi 4 558 000 kr i ordinarie årligt ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet. Sedan dess har stödet minskats varje år och 2015 får vi 2 850 000 kr.

För att värna om fortsatt positiv utveckling i verksamheten har förbundsstyrelsen beslutat att avveckla tidningen volleyboll. 

– Tidningen volleyboll har en lång och fin historia och har även hållit en hög kvalitet. Men papperstidningar har det svårt i dag. Ett närliggande exempel är Riksidrottsförbundets avveckling av tidningen Svensk Idrott, säger ordförande i förbundsstyrelsen Saffet Eraybar.

Två nummer till

– Rullgrus Media som producerar tidningen har gjort det väldigt bra, med många nöjda läsare. Vårt samarbete fungerar utmärkt. Beslutet om att lägga ner tidningen handlar helt och hållet om ekonomin, säger Annika Collin, på Svensk volleyboll.

– Det har varit roligt och utvecklande att göra Volleybolltidningen så det känns tråkigt både för oss och Svensk volleyboll att tidningen inte kommer att finnas kvar. Nu ska vi se till att göra de två sista numren riktigt bra, säger Patrik Törner på Rullgrus Media.  

”Tråkigt beslut”

– Detta är ett tråkigt beslut som vi hade hoppats slippa, men vi kan inte blunda för vår tuffa ekonomiska situation. Det handlar om tidningen eller att skära ner på något annat. Vi hoppas att vi genom vår närvaro på nätet och i sociala medier, kan fortsätta att sprida minst lika mycket information om volleyboll och beachvolley som tidigare, engagera fler samt även kunna vara ännu mer aktuell och nå nya grupper, avslutar Saffet Eraybar. 

På Facebook hittas vi på facebook.com/svenskvolleyboll. #svenskvolleyboll är vår gemensamma hashtag på Twitter och Instagram.

Detta innebär också att tidningen volleyboll från och med nästa halvårsskifte inte ingår i tävlingslicensen.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info