Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsbestämmelser för volleyboll

17 JUN 2010 19:13
Förbundsstyrelsen tog vid senaste mötet beslut om de tävlingsbestämmelser som ska gälla under den kommande volleybollsäsongen.
  • Skapad: 17 JUN 2010 19:13

Den förmodligen största genomgången av bestämmelseverket för volleyboll under de snart 50 år som Svenska Volleybollförbundet funnits, har nu lett fram till beslut.

Beslutet har manglats fram vid dubbla remissvängar där ett enormt stort engagemang har visats från många föreningar och föreningsledare. Ett jättetack till alla som medverkat till förändringarna och förbättringar. En del av de föreningar som lämnat förslag kommer säkert att bli besvikna medan andra ser att deras synpunkter tagits i beaktning, vilket är helt i sin ordning.

Tack vare de många inspel som föreningarna lämnat eller haft synpunkter på kommer tre fördjupningsarbeten att genomföras under den kommande säsongen. Seriesystemets utformning (prel första helgen i september), ungdomsklasserna och tävlingsutbudet för ungdomar samt vilka möjligheter som kan tänkas vara framtidens melodi när det gäller samarbeten mellan föreningar och på individnivå.

En del förändringar är att betrakta som kontroversiella utifrån att de förändrar regelverket med kort varsel. För att prata idrottsspråk så ändras reglerna mitt under matchen. Därför har förbundstyrelsen fattat beslut om vissa "övergångsregler".

Förbundsstyrelsen har även fattat beslut om förändringar i Ekonomiska bestämmselser som är konsekvensker av de nu beslutade Tävlingsbestämmelserna.

Besluten som togs var:

Att fastställa förslaget till Tävlingsbestämmelser i Volleyboll 2010-2011.

Att för spelare med registrerat kontrakt hos Svenska Volleybollförbundet gäller § 129 i tävlingsbestämmelserna för 2009-2010 tills gällande kontraktstid upphör.

Att för svenska spelare som säsongen 2009-2010 registrerat en Internationell Transfer för spel utomlands gäller § 129 i tävlingsbestämmelserna för 2009-2010.
Att för utländska spelare med registrerat kontrakt hos SVBF som upphör efter 30 juni 2010 gäller § 133 i tävlingsbestämmelserna 2009-2010 tills kontraktet upphör.
Att i de ekonomiska bestämmelserna lägga till en möjlighet till expressövergång som faktureras 1 000 kr.
Att i de ekonomiska bestämmelserna ändra avgiften för lån av spelare till 1000 kr (i nuläget 5 000 kr)
Att i de ekonomiska bestämmelserna ändra så att utbildningsbidrag inte utgår för de år en spelare gått på volleybollgymnasiet.

Här är Tävlingsbestämmelserna  i sin helhet.

 

 

 

 

Skribent: Bengt Wicksell

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info