Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alain Herzog

Svensk sekreterare på pressmöte i FIVB

25 JAN 2013 09:32
Mediegruppen, eller press commission som den heter, i det internationella volleybollförbundet FIVB har just avslutat sitt årliga femdagarsmöte i Schweiz. Sekreterare på mötet är svenska journalisten och tidigare styrelseledamoten i Svenska Volleybollförbundet, Agneta Elmegård.
  • Skapad: 25 JAN 2013 09:32

En av elva nationer som har en presskommissionär är Sverige. Syftet med arbetet är att lägga upp strategierna för hur FIVB ska jobba med media på stora mästerskap och största allmänhet.

Hallåd är Agneta, vad gör du i Schweiz?

– Januari är den stora mötesmånaden för de olika kommissionerna i FIVB och jag har förbertt mötesagendan med FIVB:s presschef, Richard Baker tillsammans med ordföranden Hiroshi Takeuchi från Japan.

Vad är den viktigaste frågan som ni diskuterat?

– Hur vi ska bygga FIVB:s kommunikationsstrategi fram till OS i Rio 2016. Den nya presidenten, Ary Graca, är mycket tydlig med att han vill satsa på sociala medier och på TV-sändningar, så vi kommer att bygga om hela hemsidan och ha mer rörliga bilder och intervjuer. Vi har också lagt ett förslag på att ta bort de stendöda presskonferenserna efter mästerskap och ersätta med en utbyggd mixed zone. Vi vill också förändra prisceremonierna så att de blir mer intressanta för media. 

Hur märker vi i Sverige o andra länder av det arbete ni gör?

- Förhoppningsvis kommer vår närvaro att öka i de sociala medierna. I förslaget till FIVB:s styrelse vill vi också öka samarbetet med de nationella förbundens pressoperativa personer så att vi får en förståelse för vilka utmaningar de olika nationerna har i kommunikationsfrågor.

Vad är roligaste med arbetet?

– Att få möjlighet att representera Sverige. Att kunna ge goda exempel från Skandinavien på den här nivån är viktig i ett världsförbund. Det är lätt att det annars blir Italiens, Brasiliens eller andra tunga nationers röster som dominerar.

Vad kan förändras?

- Jag önskar att vi vore fler tjejer i FIVB. Nu är vi två i en grupp om tolv personer och så ser det genomgående ut i alla kommissioner, inte minst i huvudstyrelsen.

Läs mer om press commission på FIVB:s hemsida

 

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info