Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Svagt ekonomiskt resultat

22 FEB 2013 15:22
Svenska Volleybollförbundet går back med 2 miljoner kronor 2012. Framförallt beror det på minskade intäkter och för höga kostnader kopplade till Swedish Beach Tour. Nu tas krafttag för att ekonomin ska förbättras.
  • Skapad: 22 FEB 2013 15:22

- Bolaget tog för stora kostnader som det inte hade täckning för. Budgetarbetet har brustit och det har saknats tillräcklig styrning och kontroll, säger Christoffer Thibblin som är ordförande för Svenska Volleyevent AB, som driver Swedish Beach Tour.

Det är Svenska Volleybollförbundet som äger Svenska Volleyevent AB. Förbundet har tillfört bolaget 2 miljoner kronor i ett villkorat aktieägartillskott.

Uppföljning förbättras och controller tillsätts

För att få en ekonomi i balans har en controller tillsatts i bolaget för att kunna följa den löpande verksamheten mer ingående och få bättre kontroll på kostnaderna. Ett nytt system för uppföljning finns också, och bolaget och organisationen kommer att ses över inför framtiden.

- Vi har dragit lärdomar  av situationen och vidtagit kraftfulla åtgärder för att förbättra bolagets interna styrning och kontroll. Dessutom har besparingar gjorts i form av bland annat minskad personal och uppsägning av bolagets kontor, säger Christoffer Thibblin.

Beachvolleysommaren 2013

Stora ansträngningar har gjorts för att få in sponsorer till sommarens beachvolleytour, men dessvärre avbröts nyligen förhandlingar med ett internationellt bolag om ett flerårskontrakt. Trots det kommer tävlingar att arrangeras i sommar, bl.a. SM.

- Förhandlingarna avbröts i slutskedet och på grund av händelser utanför vår kontroll och vi är givetvis mycket besvikna. Men vi kommer att fortsätta sträcka ut handen till arrangörer för att kunna genomföra en tour. En enig förbundsstyrelse anser att vi ska genomföra SM och en tävling i Halmstad i slutet av sommaren. Dessutom arbetar vi för att det ska bli fler tävlingar. Vi vill skapa möjligheter för att de bästa beachvolleyspelarna i Sverige ska kunna spela och tävla i sommar, säger Christoffer Thibblin.

- För oss som ägare är det nu oerhört viktigt att bolagets kostnader inte överstiger budget. Vi tar vårt ansvar genom att vara tydliga samtidigt som vi vill erbjuda bra arrangemang, säger Saffet Eraybar, ordförande i Svenska Volleybollförbundet.

Verksamhetsberättelse och övriga handlingar inför årsmötet

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info