Hoppa till sidans innehåll

Storslam på Idrottsgalan

11 FEB 2010 18:30
Vid Gotlands Idrottsgala fick Team Gotland ta emot två mycket åtråvärda och välförtjänta priser. Jan Wahlén blev utsedd till Årets Ungdomsledare och föreningen till Årets Ungdomsförening.
  • Skapad: 11 FEB 2010 18:30

Team Gotland
Bilden från Team Gotlands hemsida

Volleyboll.se har pratat med Jan Wahlén, pristagare och ledare för den framgångsrika föreningen Team Gotland.

Roligt med uppmärksamheten ”på ön”, eller hur?
Ja! Det är vi inte bortskämda med när det gäller ungdomsverksamhet. Vi hade bara för 5 år sedan nästan ingen ungdomsverksamhet alls på ön.

Ni har gjort satsningar på Kidsvolley och på tävlingar för skolan, berätta lite om vad den kombinationen har betytt för klubbens utveckling?
Vi har gjort Kidsvolley känt över hela Gotland och på nästan alla skolor. Vi har några skolor som vi inte nått ut till ännu, men det skall vi råda bot på. Vi har utbildat ett antal av våra ungdomar till att kunna vara ledare i Kidsvolley och de har på eget bevåg gett sig ut och kontaktat skolor. På våra Kidsvolleyturneringar har vi fått ut information om klubbens övriga verksamheter till föräldrar och anhöriga. Vi har ibland 15 egna ledare som ställer upp på turneringarna och det tror jag gör att ungdomarna känner sig sedda och får hjälp och stöttning hela tiden. Våra ungdomsspelare och Herrlagsspelare blir igenkända av de yngre förmågorna och får vara lite hjältar och stjärnor. Vi hade ju också en utbildning för drygt 30 skolpersonal i början av förra året och sen var vi ute på fritidshemmen under sommaren så många på ön vet nu vad Team Gotland Volleyboll är. Nu börjar vi också märka ett tryck på att få igång Volley 2000 grupper då föräldrar ringer och undrar var deras barn kan börja spela volleyboll. Det har varit ett antal samtal bara de sista veckorna.

Vad är er ambition i antalet ungdomsspelare? Vad kan vi förvänta oss de närmsta åren? Kommer er satsning att ge resultat även i resultatlistorna?
Vi har inte riktigt hunnit med att sätta upp några exakta mål, men vi skall nu få igång en egen Volley 2000 serie på ön och sedan åka med ett antal lag till Falköping och Volley 2000 Mästerskapet. Nästa säsong kommer vi säkert att fortsätta med Kidsvolley-cupen med sponsorer till hjälp. Utöka antalet lag Volley 2000 lag och se till att de äldre ungdomarna fortsätter och utvecklas. Kan vi sedan ha 4-5 Volley 2000 lag i varje årskull för att när de sedan börjar gymnasiet skapa starka ungdomslag med bred trupp skulle det var toppen. Vi får väl skynda lite långsamt också så att vi orkar.

Vad är ditt drömscenario för Team Gotland år 2020?
Ojdå! Jag har troligtvis lagt av med spelandet själv då efter att ha varit på Menorca och spelat mitt 15:de Nat West Island Games och är heltidsanställd tränare och klubbdirektör i föreningen.
Vi har ca 30 Kidsvolleylag på varje turnering en gång i månaden. 5-6 volley 2000 lag i varje årskull och ungdomslag i varje årskull som är upp i Stockholm och tampas med de bästa. Herrlag i elitserien med Hannes Brinkborg som ankare och ett damlag i elitserien med bara egna produkter. Vi har en egen beachhall och konkurerar med Åland om att hålla det största Beachturneringen i Norden. Att drömma är en av mina starka sidor!

Janne, tack för pratstunden! Det går nästan rysningar av välbehag när man hör din entusiasm och glädje. Dessutom ett stort grattis till framgångarna och vi är övertygade om att hela Volleyboll-Sverige står bakom gratulationerna.   

Läs mer:
Gotlands Allehanda (bild nr 5 visar Jan Wahlén som håller tacktalet)
Gotlands Tidningar 
Gotland Idrottsförbund
Gotlands Radio (intervju med Jan Wahlén)

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info