Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tage Olsin

Stipendium till Erik Knutsson

05 OKT 2012 13:40
Linköpings VC:s Erik Knutsson är en av 59 utvalda elitidrottare i Sverige som tilldelas elitidrottsstipendiet av Riksidrottsförbundet, RF. Stipendiet är på 40 000 kronor och är avsett för studieåret 2012/2013.
  • Skapad: 05 OKT 2012 13:40

- Det är så klart helt underbart. Det är ju inte helt lätt att kombinera studier med att satsa på elitnivå inom volleyboll. Det här underrlättar oerhört, säger Erik när han just fått beskedet.

Han pluggar till civilekonom på Linköpings universitet, är inne på tredje året. Det är fjärde säsongen han spelar med Linköpings VC, som är regerande svenska mästare. Intensiv träning och tuffa studier är hans vardag. Nu har han varit ute på EM-kval med landslaget också.

- Jag ligger lite efter med studierna när vi varit på landslagssamlingar och spelat EM-kval. Men, det håller jag på att ta ikapp nu, för att vara i fas. Det känns fantastiskt kul att få den uppskattning ett stipendium innebär, säger han.

Många sökanden

Totalt var det 213 idrottare som sökte stipendiet, men bara 59 fick det. Utdelning sker i samband med idrottsgalan den 14 januari.

Erik Knutsson

22 år

Moderklubb Engelholm

Gått på Riksidrottsgymnasiet i Falköping

LVC sedan fyra säsonger

16 landskamper seniorlandslaget

49 landskamper juniorlandslaget

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info