Hoppa till sidans innehåll

Stefan Stiffe Bernholm har lämnat oss

11 SEP 2014 11:20
Stefan Stiffe Bernholm somnade in natten till torsdag. Stiffe var en passionerad beachvolleyälskare som betytt mycket för Svensk volleyboll. Hans insamlingsprojekt Beachvolley mot cancer har genererat över en halv miljon kronor till cancerforskningen
  • Skapad: 11 SEP 2014 11:20

- En varm och mycket passionerad vän har lämnat oss, det känns sorligt och orättvist. Stiffe har gjort så mycket för Svensk volleyboll, ofta i motvind. Dåliga förutsättningar var aldrig ett hinder, varken på stranden eller i hans kamp mot cancer. Bara ännu en utmaning som skulle hanteras med leende, värme och mycket energi. Våra tankar går till Stiffes anhöriga, säger Generalsekreterare Bengt Wicksell.

Beachvolleyn har mist en eldsjäl

Det var förra hösten som Stiffe fick besked att han hade obotlig cancer. Han drog snabbt igång insamlingen Beachvolley mot cancer som på bara ett par veckor drog in 100 000 kronor. Nu har hans initiativ samlat in över 500 000 till cancerforskningen. Det är tack vare hans kontaktnät som han skapade under många års gediget arbete inom beachvolleyn som insamlingen snabbt seglade upp på Cancerfondens topplista över de största insamlingarna.

Engagemang som växte

Stiffe spelade beachvolley för första gången 1997 och fastnade direkt för sporten som han skänkt massor av kärlek och engagemang sedan dess. Han skapade många turneringar och projekt som har bidragit till beachvolleyns utveckling. Bl.a. ledde han Back to the Beach under sju år, ägde och arrangerade BeachCamp och drev Beach Festivalen i Nordstan i Göteborg. 

I enlighet med Stiffes egen önskan kommer projektet Beachvolley mot cancer att drivas vidare med hjälp av Svensk volleyboll.

När han nu inte finns med oss längre går våra tankar till Stiffes familj och anhöriga.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info