Hoppa till sidans innehåll

Stadig ökning av antalet spelare

18 DEC 2014 15:03
Så här inför jul skickar vi med en glädjande julklapp till alla våra medlemsföreningar. Ni har bidragit till att vi har ökat antalet spelare med 16 % på fyra år.
  • Skapad: 18 DEC 2014 15:03

I december 2011 var vi 7 300 spelare, i december 2014 är vi 8 500. Det är en stadig ökning för varje år, som syns i licensstatistiken - ett viktigt verktyg att få reda på hur många som utövar sporten i organiserad form.

-Vi går framåt hela tiden och det känns otroligt kul. Det är inte utan att man blir stolt när man kommer in i hallen och det är fullt spel på fyra banor en tisdagskväll. Och i gruppen efter tränar lika många. För sex år sen hade vi bara fyra små tjejer, så det har hänt den del, säger Marie Saxne som är ledare i Kronan Volley.

Flerårig trend

Det märks på flera sätt att alltfler utövar vår idrott. En bidragande orsak till att vi är fler är succén med Kidsvolley. Många föreningar har upptäckt de många fördelarna med Kidsvolley; att både attrahera barnen in i sporten och att samtidigt få fler ledare genom barnens föräldrar. En bra kombination som gynnar sportens utveckling. Det är dessutom fler serielag i det nationella seriesystemet nu än förra säsongen. Och den nya nivån i beachvolley, Grön Open, har dessutom bidragit positivt genom att insteget till tävlandet blivit lägre.

-Det här är fantastiskt roligt för hela Svensk volleyboll, att fler väljer vår idrott. Många av våra medlemsföreningar jobbar hårt för att skapa förutsättningar med bra tränare, attraktiva träningstider och en bra organisation för att få en stimulerande volleyboll- och beachvolleymiljö, säger Bengt Wicksell.

Distriktens arbete skördar frukt

Distriktens fokus är att skapa förutsättningar för att fler ska spela. Exemplen är många, där distrikten jobbat och nått framgångar; i Sydsvenska VBF har man satsat på att få igång verksamhet i Växjö igen samt fokuserat på utbildningar för att få fler kunniga ledare och därigenom behålla sina spelare.

-Skåne VBF har också haft ett tydligt mål för att öka antalet spelare i distriktet och stöttar Engelholm i sitt gedigna arbete med att få fler att spela Kidsvolley i distriktet, säger Hanna Wigertz Andersson som är distriktsutvecklare.

Utvecklingen av antalet spelare:

År                        Antalet spelare

2014                    8 500

2013                    8 200

2012                    7 500

2011                    7 300

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info