Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sportchef Torbjörn Johansson mot nya utmaningar

04 NOV 2010 09:20
Efter över fyra och ett halvt år som sportchef på Svenska Volleybollförbundet slutar Torbjörn Johansson. Han kommer att bli chef på en intresseorganisation som jobbar parallellt med Svenska Golfförbundet.
  • Skapad: 04 NOV 2010 09:20

- Det är dags för mig att gå vidare till nya utmaningar. Det gick lite fortare än planerat men jag ville ta chansen och har fått bra stöttning att kunna gå vidare, säger Torbjörn.Torbjörn Johansson

Generalsekreterare Bengt Wicksell säger att Torbjörn har gjort ett mycket stort avtryck inom Svensk volleyboll.

- Torbjörn tillträdde en nyinrättad tjänst 2006 när det fanns ett uppdämt behov av lösningar och arbete för vår elit- och landslagsverksamhet.  Hög arbetskapacitet, social kompetens och snabba leveranser är kännetecknade för Torbjörn och väldigt mycket har hänt tack vare honom, säger Bengt Wicksell.

Nästa utmaning för förbundet är att skapa en ny strategi för internationell framgång. 

- Vi har därför till det projektet anställt Tom Englén som tillsammans med Jeanette Jonsson och Riksidrotten ska arbeta fram en samlad Elitplan för beachvolleyboll och volleyboll. Projektet ska vara färdigt 30 april 2011. Tillsammans med den pågående förstudien av Elitserien får vi svaren på hur personalorganisationen ska bli i framtiden, säger Bengt.

Kortsiktigt kommer Bengt Wicksell att ta över Torbjörns ansvar gentemot våra förbundskaptener och nyanställde Anders Almqvist tar hand om de administrativa delarna.

Torbjörn har framförallt jobbat med landslagsverksamheten inom både volleyboll och beachvolley.Torbjörn med ledarteamet på Gran Canaria under OS-kvalet

- Jag tar med mig massor av erfarenheter, många nya goda vänner och även vetskapen om att jag satsat allt på att göra ett bra jobb. Att arbeta på ett idrottsförbund är tufft och utmanande då man ständigt jobbar med utveckling och vill göra saker bättre. Det är samtidigt oerhört kul att få jobba med elit, landslag och internationell verksamhet.

Någonting speciellt du tänker på?

- Det känns fantastiskt kul att få varit med och byggt Swedish Beach Tour där Mattias och alla andra på Svenska Volleyevent gjort ett hästjobb. Landslagsverksamheten med dess organisationer och människor har kanske varit det som jag lagt mest tid på samt att jag möjligheten åka med och följt matcher på plats. Jag tänker också på samarbetet med Elitserieföreningarna på alla konferenser där jag tidigare har suttit som deltagare och nu istället försökte driva verksamheten. Att återstarta Nordiska klubbmästerskapen har också känts spännande.

 

- Vi får väl se i vilka former jag engagerar mig i verksamheten framöver. Klar med sporten är jag absolut inte.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info