Hoppa till sidans innehåll

Sök volleybollgymnasiet läsåret 10/11

10 NOV 2009 14:13
Går du i åk 9 och vill satsa helhjärtat både på volleyboll och dina studier under din gymnasieutbildning? Då är det dags att skicka in din ansökan till Riksidrottsgymnasiet i Falköping. Där får du möjlighet att utveckla din talang under professionella förhållanen.
  • Skapad: 10 NOV 2009 14:13

Målet med Riksidrottsgymnasier (RIG) är att göra det möjligt för elitsatsande ungdomar att kunna kombinera en hård idrottslig satsning med en satsning på studier.

Volleybollgymnasiet i Falköping är ett RIG med riksintag och en del av Ållebergsgymnasiet med 60 volleybollelever, jämnt fördelat mellan könen. Eleverna bor i närheten av skolan i lägenheter som är anpassade för volleybolleleverna. Det är 5-10 minuters promenad mellan lägenheterna, skolan och Frejahallen, där all träning äger rum.

Svenska Volleybollförbundet (SVBF) får möjlighet att ta in 20 elever per år till RIG genom ett riktat bidrag från Riksidrottsförbundet för utbildning av ungdomselit. Utbildningen utgör steg 2 i SVBF:s program för elitutveckling och omfattar cirka 1 800 tränings- och utbildningstimmar under de 3 åren på RIG. Eleverna studerar på ett nationellt program som kombineras med studier i specialidrott A, B, C och D. Sammanlagt läser eleverna 700 poäng i specialidrott som individuellt val med utökad studiekurs.

Boende och mat
I dagsläget är hyran 3 364 kr/månad och betalas 9 månader/ år. Då ingår 4 mål mat/dag alla skoldagar; frukost, lunch, mellanmål och middag. Eleverna söker inackorderingsbidrag från hemkommunen och minimibidraget är idag 1 250 kr/månad, men en del kommuner betalar mer. Falköpings kommun har subventionerat hyran för elever skrivna i Falköping, som inte har rätt till inackorderingsbidrag, och för dem är hyran idag 2 446 kr/mån.

Träning och match
Eleverna tränar cirka 3 timmar per dag, 5 dagar i veckan och studerar på Ållebergsgymnasiet i "vanliga" klasser. Man tränar i en mycket stimulerande volleybollmiljö i Frejahallen och representerar RIG Falköping i seriesammanhang. Under säsongen 09/10 spelar tjejerna i elitserien och division 1. Killarna spelar i elitserien, division 1 och 2.

Under loven åker eleverna hem, men under höst- och sportlov spelas oftast seriematcher på helgerna, loven blir därför någon dag kortare. Ca en fredag per månad ställs träningen in på eftermiddagen för att eleverna ska kunna åka hem.

Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast 30 november. I början av december skickar vi ut besked till alla som kommer att kallas till uttagningsdagar i mitten av januari. Under andra halvan av januari kommer besked om vilka elever som kommer att få de attraktiva platserna på RIG. Du kan hämta ansökningsblanketten och läsa mer om Ållebergsgymnasiet och de olika programmen på www.falkoping.se/allebergsgymnasiet. Där hittar du också mer information om volleybollgymnasiet och en länk till volleybollgymnasiets hemsida.

Välkommen med ansökan!

Skribent: Kristina Bengtsdotter Gehlin-Hellgren

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info