Hoppa till sidans innehåll

Så startade volleybollen i Sverige

21 JAN 2014 09:29
En kandidatuppsats om hur volleybollen etablerades i Sverige finns nu att läsa. En intressant läsning om de första åren för volleybollen i Sverige på 60-talet, skriven av David Ottosson.
  • Skapad: 21 JAN 2014 09:29

Från baltisk flyktingsport till modern tävlingsidrott - Volleybollens etablering i Sverige fram till 1971. Så lyder titeln på artikeln, publicerad hos Sveriges Idrottshistoriska förening. David Ottosson, som i många år spelat volleyboll och bechvolley, varit elittränare i volleyboll är numera är kidsvolleyledare i Solna.

"Volleybollens etablering i Sverige är tidigare outforskad. Jag vill med min forskning ge en första överblick. Etableringen skedde relativt sent i jämförelse med övriga nordiska länder och Europa, vilket leder till frågor om varför och hur det gick till när sporten fick fotfäste. Var placerar vi in volleybollen i det svenska idrottslandskapet, vilka spelade och hur såg utvecklingen ut?"

Läs både artikeln och kandidatuppsatsen i fullformat av David Ottosson, Historiska institutionen, Stockholms Universitet

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info