Hoppa till sidans innehåll

Samarbete med Turkiet

10 FEB 2012 22:21
Grunden för ett framtida samarbete mellan de turkiska och svenska volleybollförbunden är satt. Det är de två förbundens riksidrottsgymnasier som ser över möjligheterna för samarbete och erfarenhetsutbyte.
  • Skapad: 10 FEB 2012 22:21

- Vi tittar på möjligheterna för elevutbyte och att kunna spela fler landskamper för ungdomar och juniorer, säger Saffet Eraybar, ordförande för Svenska Volleybollförbundet.

Vid en resa till Turkiet inleddes samtal med det turkiska förbundet, där de visade sitt gymnasium, sina egna träningsanläggningar och flera egna hallar. Tack vare en mängd tunga sponsorer har det turkiska förbundet mycket god ekonomi.

- Volleyboll är den mest populära sporten för tjejer och den tredje mest populära sporten efter fotboll och basket i Turkiet. TV-sändningar och ett stort publikintresse borgar för intäkter, vilket möjliggör satsningar, säger Saffet.

Det de saknar är en välutvecklad organisation, som finns i Sverige, framförallt på gymnasiet.Saffet intervjuas

- De vill kopiera den modell som Sverige använder sig av, där vår ungdoms- och juniorlandslagsverksamhet är koncentrerad till Riksidrottsgymnasiet i Falköping, säger verksamhetschef Jeanette Jonsson.

I Turkiet finns 29 000 volleybollspelare som är aktiva i landets nationella serier. När gymnasiet skulle ta in tio elever sökte 300 spelare.  Deras ungdomslandslag för flickor är regerande europamästare och världsmästare.

- Det ska bli spännande att se hur de kan utveckla sin volleyboll med den stora mängden spelare de har.  Om vi får möjlighet till sparring via deras ungdomslag och de samtidigt kan få se hur vi är organiserade med gymnasieverksamheten kan vi få ett bra utbyte, säger Saffet Eraybar.

 

Bilden: Saffet Eraybar intervjuas av turkisk nationell tv under Championsleague i Istanbul, Turkiet 9/2.

Bilden i topp: Ordförande för Svenska Volleybollförbundet Saffet Eraybar, Turkiska Volleybollförbundets ordförande Erol Ünal Karabiyik och Jeanette Jonsson, verksamhetschef Riksidrottsgymnasiet.

 

Turkiska och Svenska volleybollförbundet

Delar av dem som träffades från förbunden.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info