Hoppa till sidans innehåll

Remissrunda för volleyboll, steg 2

01 JUN 2010 09:35
Remissvängen för volleybollens tävlingsbestämmelser under april månad gav ett sånt fantastiskt gensvar att förbundstyrelsen beslutade att ett nytt förslag baserat på de inkomna förslagen skulle presenteras.
  • Skapad: 01 JUN 2010 09:35

I denna andra sväng har de inkomna åsikterna och förslagen till förändringar nogsamt arbetats igenom. Många väldigt kloka och bra synpunkter kommer att synas i förslaget till tävlingsbestämmelser som nu presenteras.

Det kommer att vara möjligt att lämna synpunkter även på detta förslag. Större förslag till förändringar kommer att tas tillvara på men det är inte säkert att dessa kommer att genomföras till den kommande säsong. Synpunkter tas emot fram till söndag 6 juni.

Inför 2011-2012 års Tävlingsbestämmelsearbete kommer fördjupningsarbeten att göras på minst tre områden; seriesystemets utformning, ungdomsklasserna och tävlingsutbudet för ungdomar samt vilka möjligheter som kan tänkas vara framtidens melodi när det gäller samarbeten mellan föreningar och på individnivå.

Förslaget till Tävlingsbestämmelser finns nedananför den punktlista som är en summarisk genomgång av förändringar gjorda i förhållande till det tidigare remissförslaget. Läs gärna hela förslaget. Bilagt finns även gällande Tävlingsbestämmelser och den tidigare remissen.

Samarbetsbestämmelserna
Det ska fortsatt vara möjligt för två föreningar att samarbeta.

Näthöjder för ungdomar
Var inte med i ursprungsremissen. Grundar sig som mycket anna i det faktum att kunnandet går ner i ålder och i princip alla spelare på U19-SM spelar seniorvolleyboll. Många desstutom i elitserien och till och med i landslagen, vilket inte var fallet på samma sätt när de tidigare näthöjderna spikades.

Spelare vars kontrakt har upphört
Antalet spelare med kontakt kommer att öka på fler nivåer än idag då det är krav i Elitserien och därutöver ett fåtal föreningar som kontrakterar sina spelare.  Spelare där kontrakten har upphört är fria att byta förening utan föreningens medgivande.

Fönster för övergångar
Generösare möjligheter för övergångar.

Lån av spelare
En möjlighet för föreningar som har för många spelare att låna ut spelare för att dessa ska kunna få speltid och utvecklas.

Övergång p g a studier
Förtydligas.

Åldersklasser för ungdomar
Dessa blir kvar som tidigare.

SM-tävlingar och kval till SM-tävlingar för ungdomslag
Dessa blir kvar som tidigare.

Omspel i seriesystemet
Nytt begrepp i tävlingsbestämmelserna.

Tabellutformning i seriesystemet
Antalet vunna matcher kommer efter poäng (och före setkvot).

Protester
Handläggningstider är uppstyrda samt att e-post ska användas.

Doping
Tydliggörande av konsekvenser vid dopingfall.

Remissens utformning och tidplan
Längre remisstid och i två omgångar. Motivationen för att ställa förslag ökar, föreningarna får möjlighet att planera styrelsemöten eller arbetsgruppsmöten för att titta på förslaget samt att demokratin stärks.

Förslag till Tävlingsbestämmelser 2010-2011

Remissförslaget, mars 2010

Gällande bestämmelser 2009-2010  

 

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info