Hoppa till sidans innehåll
Foto: falkenbergsbild.se

RTC utvidgar samspelet

21 JUN 2016 18:42
Riksträningscentrum (RTC) i Falköping kommer i och med den nya verksamhetsinriktningen få en större roll i Svensk volleybolls sportsliga utveckling. Bland annat ska samspelet utvidgas med andra instanser.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2016 20:18

Årsmötena 2015 och 2016 beslutade om en ny verksamhetsinriktning för Svensk volleyboll. Man tittade tillbaka och konstaterade att antalet individer som spelar någon form av volleyboll inom Svensk volleyboll ökat med 15 procent i under perioden 2011-2015. Kul för Svensk volleyboll eftersom de flesta andra idrotter har mindre ökningar eller rent av tappat utövare under samma period. Samtidigt kvalificerade sig flera olika lag till EM och VM i beachvolley. Herrlandslaget i volleyboll gjorde sitt bästa resultat på många år. Programmen för de olika ungdomslandslagen var större än tidigare.

Mot den bakgrunden formulerades följande mål i verksamhetsinriktningen för 2016-2020:

• Våra seniorlandslag - herr och dam, volleyboll och beachvolley, ska under perioden förbättra sin internationella ranking.

• Vi ska utveckla fler spelare med internationell kapacitet. Säsongen 14-15 var det två kvinnor och tre män som hade en internationell transfer och spelade volleyboll i olika länders högsta divisioner. 2015 var det ett damlag som regelbundet spelade på FIVB World Tour i beachvolley. Under perioden ska vi få fler spelare som spelar utomlands på högsta nivå.

Med ett ökat fokus på att driva på arbetet mot större framgångar vill Svenska Volleybollförbundet utveckla och samordna resurserna. Därför kommer Riksträningscentrum (RTC) i Falköping att få en allt större roll i den sportsliga utvecklingen. Riksidrottsgymnasiet, där vi utbildar våra främsta talanger i volleyboll och beachvolley, har länge varit den dominerande verksamheten vid RTC. Nu kommer RTC att utvidga samspelet med:

• Serieföreningen Elitvolleyboll och deras enskilda medlemsföreningar.
• De olika landslagen
• Tränarutbildning
• Nationella Idrottsutbildningar (NIU)

- Det är en spännande tid med nya möjligheter att utveckla volleybollen, fantastiskt kul med utmanande mål. Jag hoppas vi är många som vill samspela för att flytta fram Svensk volleybolls positioner, säger Ismo Peltoarvo, verksamhetsledare för RTC.

Skribent: Herman Sewelén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER
SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info